Testas tėvams. Ką žinote apie vaikų piktnaudžiavimą vaistais Spręsk testą ir laimėk prizus

Ar žinote, kad vaikams lengviausia įsigyti receptinių vaistų iš draugų ar rasti namų vaistinėlėse? 2020–2021 m. Vilniaus universiteto mokslininkų atlikto studentų tyrimo duomenimis, 60,5 proc. studentų, vartojusių narkotinius ir (ar) psichotropinius vaistus be gydytojo paskyrimo, jų gavo iš šeimos narių ar pažįstamų.

Vaikai ir tėvai.<br>123rf nuotr.
Vaikai ir tėvai.<br>123rf nuotr.
Lrytas.lt kuprinė.
Lrytas.lt kuprinė.
NTAKD gertuvės.
NTAKD gertuvės.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 6, 2021, 8:13 AM, atnaujinta Jan 4, 2023, 10:34 PM

Kada toks vartojimas turi kelti nerimą? Apie elektronines cigaretes ir apie vaikų piktnaudžiavimą vaistais šiemet interneto svetainėje www.kaveikiavaikai.lt buvo sukurtos dvi naujos aktualios pamokos. 

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas (NTAKD) kviečia išspręsti testą tėvams. Tai puiki proga ne tik laimėti prizus, bet ir pasitikrinti savo žinias apie vaikų auklėjimą bei psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevenciją.

Prasidėjus naujiems mokslo metams, NTAKD, kartu su naujienų portalu lrytas.lt, kviečia tėvus pasitikrinti, ką žinote apie vaikų piktnaudžiavimą vaistais:

Bent į 10 iš 15 klausimų teisingai atsakę skaitytojai turės galimybę registruotis ir laimėti prizus. Trims burtų keliu išrinktiems laimėtojams atiteks simbolinės departamento dovanos – gertuvės, o vienam – naujienų portalo lrytas.lt kuprinė. Spręsti testą galima iki rugsėjo 10 dienos.

Skelbiami testo laimėtojai: gertuvės atitenka – Kristinai Beinorienei, Alai Karpavičienei ir Romui Šostakai, o portalo lrytas.lt kuprinė – Stasiui Ignatavičiui. Su laimėtojais bus susisiekta asmeniškai elektroniniu paštu. Dėkojame visiems dalyvavusiems ir kviečiame spręsti kitus lrytas.lt testus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.