Patarimai, kaip įkalbėti vaikus dėvėti kaukę

Įsigaliojusios koronoviruso saugumo taisyklėms viešumoje dėvėti apsaugines kaukes reikia ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Tiesa, ne visada nurodymai, kurie yra privalomi, yra suprantami vaikams. Vaikai mėgsta patogumą, o ne tik burną, bet ir nosį dengianti kaukė sukelia jiems nemalonius pojūčius.

 Stebėkite, kad vaikai kaukių neliestų rankomis, nusiimtų pirmiausia nuo ausų nutraukdami gumytes.<br> 123rf.com nuotr.
 Stebėkite, kad vaikai kaukių neliestų rankomis, nusiimtų pirmiausia nuo ausų nutraukdami gumytes.<br> 123rf.com nuotr.
Vaikams patiks kaukės su paveikslėliais ar primenančios superherojų aprangą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vaikams patiks kaukės su paveikslėliais ar primenančios superherojų aprangą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 14, 2020, 4:00 PM, atnaujinta Apr 15, 2020, 9:47 AM

Apsauga nuo dviejų metų

„Vaikams iki dvejų metų kaukių dėti tikrai nereikia. Jiems yra rizika vaikščioti su tokiu burnos ir nosies uždangalu, nes gali būti labai sudėtinga kvėpuoti“, – teigė Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Kaukės taip pat neprivalomos ir negalią ar elgesio sutrikimų turintiems nepilnamečiams.

Taip pat kaukės nereikalingos namuose ar automobilyje, kuriuo važiuoja tik šeimos nariai, bet viešose vietose, autobusuose ar prie gydytojo kabineto – privalu.

Paverskite tai žaidimu

Ne visi vaikai noriai bendradarbiauja, todėl siūlome imtis keletos gudrybių, kurios padės įkalbėti mažylius dėvėti kaukes ir jų nenusiimti.

Viena jų – pasiūlykite dėvėti superherojaus kaukę. Ją galite susikurti patys: jau turimą medžiaginę kaukę papuoškite mylimo didvyrio logotipu arba mėgstamu animaciniu personažu. Eidami į viešumą vaikai galie ne tik kauke, bet ir patys pasipuošti superherojaus atributika: apsiaustu, specialiomis pirštinėmis. Juk iš tiesų, šie mažieji superherojai pasiruošę įveikti virusą!

Dar vienas būdas įkalbėti dėvėti kaukę – pasiūkite mini kaukę vaiko žaisliukui. Juk nuo ligų reikia saugotis visiems.

Taip pat pakvieskite vaikus į mini dirbtuvėles ir susikurkite kaukę patys. Jei mokate siūti, pasiūkite kaukę mažyliams iš jų paties pasirinktų audinių. Jei pirkote jau pasiūtą, dekoruokite ją blizgučiais, sagutėmis ar karoliukais.

Šalin rankas!

Dar viena kylanti problema yra tai, kad vaikams kaukes liesti labai įdomu. Vietoje to, kad rankytės būtų toliau nuo veido, jos gali kaip tik atvirkščiai, dažniau čiupinėti jį. Pasikalbėkite apie tai su vaikais ir paaiškinkite apie tai, kaip plinta virusai.

Taip pat prisiminkite svarbiausias taisykles kur ir kada dėvėti kaukę, kaip ją nusiimti – neimti priekyje kur burnytė, kur o pirmiausia nutraukti gumytes nuo ausų.

Taip pat nepamirškite rinktis vaikas tinkamo dydžio kaukes, jos neturi būti per laisvos, dengti ne tik burną, bet ir nosį. 

Portalas lrytas.lt visuotinio karantino dėl koronaviruso pandemijos metu skatina atsakingai laikytis numatytos tvarkos, saugoti savo ir kitų sveikatą. Parodykite, kaip saugotės jūs ir laimėkite prizus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.