Mažosios pasaulio lietuvės pasidalijo įspūdžiais, kaip joms sekasi mokytis namuose

Prasidėjus pasauliniui karantinui, mokykla persikėlė į namus. Daugeliui tai tapo tikru iššūkiu, tačiau buvo ir tokių vaikų, kuriems mokytis namuose patiko labiau nei mokykloje.

Mergaitės pasidalino, ko ir kaip mokosi, kaip patikrinamos žinios, ir atsakė į daugeliui vaikų svarbiausią klausimą – kaip neidamos į mokyklą susiranda draugų.<br>„Klausia vaikai“ nuotr.
Mergaitės pasidalino, ko ir kaip mokosi, kaip patikrinamos žinios, ir atsakė į daugeliui vaikų svarbiausią klausimą – kaip neidamos į mokyklą susiranda draugų.<br>„Klausia vaikai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2020, 3:54 PM, atnaujinta Sep 9, 2020, 2:13 PM

Keturiolikmetei Saulei ir vienuolikametei Sigitai šis mokymo būdas nebuvo naujiena. Abi lietuvės mergaitės visada mokėsi namuose, nes tiek Didžiojoje Britanijoje, tiek JAV, kur mergaitės gyvena, vietoj mokyklos galima rinktis ugdymą namuose, angliškai vadinamą „homeschooling“.

Nuo šio rudens ugdymas šeimoje leidžiamas ir Lietuvoje. Kaip viskas atrodo iš tiesų, naujienų svetainė vaikams „Klausia vaikai“ pakalbino Saulę ir Sigitą, kurios namuose mokosi jau kelerius metus.

Mergaitės pasidalino, ko ir kaip mokosi, kaip patikrinamos žinios, ir atsakė į daugeliui vaikų svarbiausią klausimą – kaip neidamos į mokyklą susiranda draugų. Reportažas skirtas vaikams, tačiau ir suaugusiems padės pažvelgti į ugdymo namuose kasdienybę.

„Klausia vaikai“ – prieš penkerius metus įkurta naujienų svetainė, skirta 8-13 metų pasaulio lietuvių vaikams. Svetainėje pateikiamos aktualijos ir naujienos, kurios vaikams nušviečia, kas vyksta Lietuvoje ir pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.