Kauniečiai vaikus vadina net ir Žaibais

Lietuvoje 2020 metais populiariausi mergaičių vardai buvo Lėja ir Amelija, berniukų – Benas ir Markas. Kauniečiai nemažai daliai savo atžalų taip pat suteikė šiuos vardus, bet pirmosiose vietose vis dėlto įsitvirtino kiti.

2020 metais populiariausias mergaitės vardas Kaune buvo Gabija, o berniukams berniukams dažniausiai buvo duodamas Adomo vardas.<br>M.Patašiaus nuotr.
2020 metais populiariausias mergaitės vardas Kaune buvo Gabija, o berniukams berniukams dažniausiai buvo duodamas Adomo vardas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2021, 9:04 PM

Kauno savivaldybės Klientų aptarnavimo ir informavimo skyriaus vedėja Vaineta Munderzbakienė sakė, kad 2020 metais populiariausias mergaitės vardas Kaune buvo Gabija. Antrojoje dešimtuko vietoje – Amelija, trečiojoje – Sofija.

Po jų populiariausi vardai buvo Liepa, Goda, Luknė, Emilija ir Patricija, Elena. Vienodai populiarūs buvo Kamilės, Saulės ir Gustės vardai. Dešimtojoje vietoje pagal populiarumą atsidūrė Austėjos vardas.

Pernai populiariausias mergaitės vardas Kaune buvo Amelija, antrojoje vietoje – Austėja, trečiojoje – Gabija.

Berniukams 2020 metais dažniausiai buvo duodamas Adomo vardas. Antrojoje ir trečiojoje vietoje atsidūrė Markas ir Benas.

Ketvirtojoje vietoje liko Jonas. Kiti į populiariausiųjų dešimtuką patekę berniukų vardai – Herkus, Lukas ir Ąžuolas, Aronas, Dominykas, vienodai populiarūs buvo Mato, Nojaus bei Ajaus vardai. Dešimtojoje vietoje – Jokūbo vardas.

Pernai Kaune berniukai dažniausiai buvo vadinami Lukais, Matais.

Šiais metais mažyliams buvo suteikti ir neįprasti vardai. Kaune dabar gyvena Edinga, Uma, Roneta, Akemė, Rada, Ūka, Jazmina.

Tėvams patiko ir tokie berniukų vardai: Merkys, Atlantas, Keidonas, Dajus, Numėjas, Deronas. Taip pat Ūbas, Hertas, Sajus bei dvigubas vardas Žilvinas Žaibas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.