Rokiškyje gimę naujagimiai pavadinti ir retais, Atilės ir Aiko, vardais

Lietuvoje yra registruota virš 80 tūkstančių skirtingų vardų. Kasmet didžioji dalis tėvų renkasi tradicinius, tam laikmečiui būdingus, paplitusius vardus, tačiau pasitaiko ir labai retai sutinkamų. Kiek kūdikių gimė ir kokius vardus praeitais metais suteikė savo mažyliams mūsų kraštiečiai „Rokiškio Sirena“ pasiteiravo Rokiškio rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos ir archyvų skyriaus vedėjos Violetos Damoševičienės.

2020-aisiais metais Rokiškio rajone buvo užregistruoti 156 gimimai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
2020-aisiais metais Rokiškio rajone buvo užregistruoti 156 gimimai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Enrika Pavilonienė, „Rokiškio Sirena“

2021-01-12 14:46

Kaip teigia pašnekovė, 2020-aisiais metais Rokiškio rajone buvo užregistruoti 156 gimimai. Gimė 86 berniukai ir 70 mergaičių. 38 mažyliai užregistruoti pripažinus tėvystę, 4 registravo vienišos mamos. Per pirmąjį praeitų metų pusmetį buvo registruoti 57 naujagimiai.

„Jei ankstesniais metais jauniausios mamos amžius buvo 16 metų, tai pernai jauniausia mama tapo 18 metų, o jauniausias tėtis – 19 metų amžiaus“- sako skyriaus vedėja V. Damoševičienė.

Tarp lyderių išliko Goda ir Emilija

Kaip ir pirmąjį pusmetį, tarp populiariausių vardų išliko Goda ir Emilija. Šiais vardais pavadinta po 4 mergaites. Antrąją vietą dalinasi Ema ir Amelija. Šiais vardais pavadinta po 3 mergaites. Nenuėjo užmarštin ir Anelė, Adelė.

Daugiausiai per praeitus metus tėveliai berniukams suteikė Dominyko ir Elijo vardus. Jais pavadinta po 4 berniukus. Antrąją vietą pasidalino Kajus, Rokas ir Jokūbas. Šiais vardais pavadinta po 3 berniukus. Dominyko ir Kajaus vardai jau keletą metų išlieka tarp populiariausiųjų.

Registruota ir rečiau sutinkamų vardų

Šiais metais po pertraukos sugrįžo ir senoviški vardai – Jonas ir Adomas.

Tėveliai, registruodami vaikų vardus rinkosi ir rečiau sutinkamus. Tarp retesnių mergaitiškų vardų – Atilė, Diara, Aneta, Vanesa, Arielė.

Tarp rečiau sutinkamų vardų berniukams – Aikas, Neilas, Ajus, Eidanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.