Kaip išsirinkti skalbiklį vaikams: į ką atkreipti dėmesį skalbiant pirmuosius kūdikio drabužėlius

Dažnai būsimi tėvai pamiršta, kad svarbu ne tik kuo aprengti ką tik gimusius mažylius, bet ir kaip tinkamai pasirūpinti jų drabužiais. Primename, kad išskalbti būtina net naujus, specialiai naujagimiui įsigytus rūbus, o tai padaryti reikia ne įprastu skalbikliu, kurį naudojate jūs, bet pritaikytu būtent vaikams.

Verta pasirinkti tokias skalbimo priemones, kurios tinka tiek odos problemų turintiems vaikams, tiek ir jų neturintiems, siekiant apsaugoti nuo alergijų grėsmės.<br>„Unsplash“ nuotr.
Verta pasirinkti tokias skalbimo priemones, kurios tinka tiek odos problemų turintiems vaikams, tiek ir jų neturintiems, siekiant apsaugoti nuo alergijų grėsmės.<br>„Unsplash“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-18 11:13, atnaujinta 2021-08-18 11:19

Rinktis saugias priemones

Parduotuvių lentynose dabar puikuojasi daugybė rūšių įvairiausių skalbimo priemonių, todėl verta žinoti keletą taisyklių į ką atkreipti dėmesį renkantis skalbiklį, kuriuos skalbsite vaiko drabužius.

Įvairios alergijos ir atopinis dermatitas vis dažniau nustatomas net patiems mažiausiams kūdikėliams. Net ir alergijų neturinčių vaikų oda gali būti jautresnė, ją dažniau išberia ar ji pleiskanoja. Todėl verta pasirinkti tokias priemones, kurios tinka tiek odos problemų turintiems vaikams, tiek ir jų neturintiems, siekiant apsaugoti nuo alergijų grėsmės.

Žalingas skalbiklių poveikis gali lengvai pasireikšti, jei nebus tinkamai pasirūpinti tuo, kas prie jų odos liečiasi kiekvieną minutę – drabužiais, patalyne, net tekstiliniais žaislais ar, vadinamo, merliaus skiautele, kurią labai dažnai kūdikėliai mėgsta gniaužti delnuose.

Kūdikių oda yra jautri ir greitai sudirgstanti, todėl rekomenduojamarinktis skalbimo miltelius ar skystus skalbiklius, kurie yra hipoalerginiai – t.y. nesukeliantys alergijos. „Lovela Baby“ skalbimo priemonės yra patikrintos dermatologiškai ir kliniškai, todėl gaminiai saugūs kūdikio odai net nuo pirmosios gyvenimo dienos.

Sudėtis taip pat svarbi

Labai svarbu atkreipti į skalbiklio, kurį renkatės kūdikių tekstilės priežiūrai, sudėtį. Būtent gausus sąrašas cheminių medžiagų, pažadai išnaikinti visas dėmes ir kvapiklių, užtikrinančių ilgai neišblėstantį skalbinių aromatą, reklama turėtų būti ženklas, kad šios skalbimo priemonės – ne vaikams.

„Lovela baby“ nėra dirbtinių dažiklių, fermentų ir optinių baliklių, kurie gali sudirginti mažylio odą. Taip pat šios skalbimo priemonės yra švelnaus, neutralaus kvapo, o tai neerzina ir jautrios vaikučių uoslės.

Šios skalbimo priemonės tausoja ne tik kūdikių odą, bet ir pačius audinius – kadangi sudėtyje nėra agresyvių medžiagų, medžiagos ilgiau nenublunka, nesusitraukia, o jei ant drabužių yra dėmių, jas galima pamirkyti ir prieš skalbiant įprastai tiesiai ant jų užpilti skysto skalbiklio.

Primename, kad kūdikių drabužėlius būtina perskalauti mažiausiai du kartus, kad neliktų jokių skalbiklių likučių. Taip pat visas skalbimo priemones būtina laikyti aukštai, kad šliaužioti ar vaikščioti pradėjęs mažylis, jų nepasiektų.

Daugiau informacijos: www.lovela.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.