Birūs skalbimo milteliai, skysti skalbikliai ar skalbimo kapsulės: pataria, kaip išsirinkti

Parduotuvių lentynose pirkėjus dažnai pasitinka ne tik didžiulis skirtingų skalbimo priemonių gamintojų pasirinkimas, bet ir pačių priemonių pateikimo įvairovė. Dažnai pirkėjai susimąsto, kokios rūšies mėgstamo prekės ženklos skalbiklius pasirinkti: tradicinius birius, skystus ar jau supakuotus į tirpias kapsules.

Nesvarbu, naudosite skystą skalbiklį, birius miltelius ar kapsules, jas būtina laikyti ten, kur nepasiekia vaikai.<br>123rf nuotr.
Nesvarbu, naudosite skystą skalbiklį, birius miltelius ar kapsules, jas būtina laikyti ten, kur nepasiekia vaikai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-31 09:00

Mėgstantiems tradicijas

Daugeliui labiausiai įprasta skalbiklio forma yra biriais milteliais. Vieni juos pila į skalbyklėje esantį specialų skyrelį, kiti – tiesiai į skalbimo mašinos būgną.

Dažniausiai miltelius renkasi mėgstantys individualiai nuspręsti, kiek skalbiklio jiems reikia kiekvieną skalbimą.

Miltelių priešininkai piktinasi, kad juos sunkiau matuoti, o jei skalbimo mašina senesnė – jie gali palikti ir dėmių. Todėl būtina sekti gamintojo ant pakuotės nurodomas rekomendacijas.

Be to, birių miltelių pakuotes sunku saugiai uždaryti, kad priėję vaikai jų nepasiimtų.

Tiesa, miltelių pavidalu skalbimo priemonės dažnai yra šiek tiek pigesnės, o jas besirenkantys teigia, kad tokiu pavidalu skalbikliai yra efektyvesni.

Paprasta dozuoti

Dar viena populiari skalbiklių forma yra skalbimo kapsulės. Jas paprasčiausiai dozuoti, nes jos iškart supakuotos į vandenyje tirpstančias plėveles – nereikia nieko sverti ar matuoti. Užtenka vieną kapsulę įmesti į skalbimo mašinos būgna, ir ramu. Be to, jos dažnai supakuotos į dėžutes, kurias atidaryti yra sudėtingiau, todėl tai vaikai net ir suradę ją, patys nepasiims.

Tiesa, jei mėgstate skalbinius pamirkyti atskiestame skalbiklyje prieš skalbdami, tokios priemonės netiks, nes jų nepadalinsi per pusę. Taip pat jų kritikai teigia, kad kartais kapsulės skalbiant žemesnės temperatūros vandenyje, sunkiau ir lėčiau tirpsta.

Naikina dėmes

Skysti skalbikliai yra tarpinė priemonė tarp kapsulių ir miltelių. Skystas skalbiklis dažniausiai dozuojamas tais pačiais kamšteliais, kaip ir užsukamas skalbiklis, todėl tai daryti lengva.

Skysti skalbikliai nepalieka jokių žymių ant skalbinių, nes vandenyje tirpsta greičiausiai. Jie taip pat puikiai tinka norint skalbinius užmerkti prieš skalbiant. Dar vieną privalumą vartotojai įvardija ir tai, kad skystą skalbiklį gali užpilti tiesiai ant audinio dėmės, taip užtikrindami, jog ši geriau išsiskalbs.

Minusai, nebent tai, jog juos reikia irgi matuoti, o pilant iš didesnio butelio, kai kada pasitaiko ir pralieto pro šalį skalbiklio.

Svarbu ne forma, o kokybė

Nesvarbu, kokia forma rinktumėtes skalbiklį, pati svarbiausia užduotis tėvams – priemones laikyti vaikams nepasiekiamoje vietoje.

Ekspertai taip pat pataria susitelkti ne į skalbimo priemonės formą, kokia ji pateikta, bet į pačią priemonę. Atkreipkite dėmesį į jos sudedamąsias dalis.

Kūdikiams, vaikams ir alergiškiems žmonėms rekomenduojama rinktis hipoalergines skalbimo priemones, tokias, kaip „Lovela“. Jos yra patikrintos dermatologiškai ir kliniškai, todėl gaminiai saugūs naudoti vaikų drabužiams, tekstilei ir net minkštiems žaislams nuo pirmųjų dienų.

„Lovela“ siūlo rinktis skalbimo miltelius, kurie supakuoti į kompaktiškus 1,3 kg maišelius skirtingus spalvotiems arba baltiems skalbiniams. Dviejų rūšių yra ir skysti „Lovela“ skalbikliai, kurie fasuojami į mažesnius, 1,45 l arba didesnius, 2,9 l butelius su gerai užsukamais dangteliais, kurie yra kaip dozatoriai. Mėgstantiems paprastumą ir efektyvumą siūloma rinktis „Lovela“ kapsules tiek baltiems, tiek spalvotiems audiniams, tad nereikės turėti daugybės skirtingų priemonių.

Itin svarbu sekti gamintojo nurodytas rekomendacijas dėl bet kokios formos skalbiklio kiekius ir plovimo sąlygas – liekančios dėmės ant rūbų yra todėl, kad naudojama per daug skalbimo priemonės arba skalbiama netinkamoje temperatūroje.

Daugiau informacijos www.lovela.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.