8 netradiciniai būdai, kaip vaikams patiekti vaisius ir daržoves

Daugybė tėvų susiduria su vaikais, nemėgstančiais vaisių ir daržovių. Lrytas.lt projekte „LIDL Vaikų sodelis“ rasite daugybę patarimų, užduočių ir konkursų, kurie paskatins vaikus labiau pamilti šias gamtos dovanas, o šįkart dalijamės būdais, kurie gali sudominti mažylius paragauti ar daugiau suvalgyti vaisių ir daržovių.

Sušaldytas bananas – puikūs ledai.<br> „Pexels“ nuotr.
Sušaldytas bananas – puikūs ledai.<br> „Pexels“ nuotr.
Dar vienas būdas, kaip paruošti bananus.<br>„Pexels“ nuotr.
Dar vienas būdas, kaip paruošti bananus.<br>„Pexels“ nuotr.
Cukinijų spageti galima paruošti ir plonai juos supjausčius rankomis.<br>„Unsplash“ nuotr.
Cukinijų spageti galima paruošti ir plonai juos supjausčius rankomis.<br>„Unsplash“ nuotr.
Daržovių traškučiai – sveika ir skanu.<br>„Unsplash“ nuotr.
Daržovių traškučiai – sveika ir skanu.<br>„Unsplash“ nuotr.
Pabandykite traškučius paruošti iš lapinio „kale“ kopūsto.<br> „Pexels“ nuotr.
Pabandykite traškučius paruošti iš lapinio „kale“ kopūsto.<br> „Pexels“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 15, 2021, 6:00 PM

Vaisių ir daržovių iešmeliai

Vyšninis pomidoras, vynuogė, geltona paprika – geltonos, žalios ir raudonos spalvos iešmelis priešpiečių dėžutėje jį paragauti suvilios ne vieną vaiką. Išbandykite įvairius spalvų derinius arba planuokite spalvų dienas ir dėkite tik žalios ar tik geltonos spalvos vaisius ir daržoves.

Naminiai daržovių traškučiai

Burokėlius, morkas, cukinijas, bulves, pastarnokus, salierus supjaustykite itin plonai arba skustuku, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir kepkite orkaitėje užšlakstę šiek tiek aliejaus bei užbarstę druskos arba mėgstamų prieskonių.

Norintiems originalaus skonio verta taip paruošti lapinio „Kale“ kopūsto lapus – išimkite vidurinį kietą lapkotį, o lapelius suplėšykite norimo dydžio gabaliukais. Kepkite neaukštoje temperatūroje.

Bananų ledai

Labai gražiai atrodantis desertas – nuluptą bananą ar jo pusę užmaukite ant pagaliuko ir pamirkykite vaniliniame (ar kito skonio) jogurte. Užberkite keletą pabarstukų ar liofilizuotų uogų trupinių ir dėkite šaldyti. Po kelių valandų tiek dideli, tiek maži, jau galės mėgautis sveikais ledais.

Naminiai guminukai

Tereikia naminių sulčių arba sutrintų uogų, vaisių tyrės, šlakelio medaus ir šiek tiek daugiau želatinos nei įprastai dedate į želė. Pabandę pagaminti niekad negalvosite apie pirktinius.

Cukinijų spagečiai

Net jei neturite specialaus aparato, kuris tarkuoja spiralėmis, lengvai galite pasigaminti cukinijų spagečius – supjaustykite išilginėmis riekelėmis cukiniją, o vėliau jas smulkinkite į plonus pagaliukus. Prieš ruošiant svarbu gerai nusausinti vandenį, kad gaminant šie daržovių makaronai nepažliugtų.

Avinžirnių užkandis

Nusipirkite jau virtus ir konservuotus avinžirnius arba juos išmirkykite ir išsivirkite patys. Nusausinkite, užpilkite šiek tiek aliejaus, pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir berkite vienu sluoksniu ant skardos. Pamaišant kepkite pusvalandį, kol avinžirniai taps traškūs išorėje, o viduje minkšti ir gardūs. Puikus užkandis filmų vakarui!

Šaldytas bananas

Supjaustykite bananą riekelėmis ir sušaldykite. Sudėkite į ledainę, pagardinkite šviežiomis trintomis uogomis, riešutų kremu ar klevų sirupu ir šiuo puikiu desertu suviliosite ne vieną smagurį.

Brokolio arba žiedinio kopūsto „ryžiai'

Stambesne, vadinama „burokine“, tarka sutarkuokite visą brokolį arba žiedinį kopūstą ir pakepkite keletą minučių keptuvėje su mėgstamais prieskoniais ir šlakeliu aliejaus ar sviesto. Puikiai dera, kaip garnyras arba pagardas prie makaronų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.