Ukrainietė ant dukros kūno užrašė šeimos duomenis: norėjau juos ištatuiruoti

Ukrainienė Sasha Makovij savo socialiniame tinkle pasidalijo nuotrauka, kurioje matosi iki pusės nuogos stovinčios jos dukros nugara, o ant jos paprastu mėlynu rašikliu užrašyti mergaitės duomenys ir artimųjų telefono numeriai. Visa tai, jei dėl mergaitės saugumo.

Mama užrašė artimųjų telefono numerius ant dukros nugaros, o pati nešiojasi raštelį su kontaktais.<br>Sasha Makoviy nuotr. / lrytas.lt koliažas
Mama užrašė artimųjų telefono numerius ant dukros nugaros, o pati nešiojasi raštelį su kontaktais.<br>Sasha Makoviy nuotr. / lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2022, 11:34 AM, atnaujinta Apr 5, 2022, 2:03 PM

Savo įraše menininkė, besidominti filmų kūrimu, mada, šiuolaikiniu menu ir gamta S.Makoviy rašo: „Taip atpratau nuo insta (instagramo – red.pats), kad 5 minutes ieškojau mygtuko „publikuoti įrašą“. Mintys ir jausmai kaupėsi, bet dalintis nebuvo jėgų. Bet mums reikia pasikalbėti. Pirmiausiai, sau.

Skaudu eiti į nuotrauką galeriją, kur matosi toks nuostabus mūsų gyvenimas.

Nuotraukoje  (dukra – red.past.) Vera pirmąją karto dieną. Labai drebančiomis rankomis užrašiau visa tai, bet kam tau tai sakyti? Jūs jau žinote ką reiškia pabusti nuo kurtinančių ir galingų sprogimų garsų, kurie girdimi dešimtis kilometrų. Pirmąsias valandas drebėjau, kaip ir tu.

Užrašiau Verai ant nugaros duomenis, jei mums kas nors nutiktų ir kas nors ją rastų išgyvenusią. Tada net šmėstelėjo beprotiška mintis „kodėk jai neištatuiravus šios informacijos?“

Aš vis dar negaliu iš savo kombinezono kišenės išimti šio sulamdyto popieriaus, kurį matote antroje nuotraukoje. Nors dabar esame ten, kur saugu.“

Sasha ne vienintelė taip pažymėjusi savo dukrą – portalas ndtv.com teigia, kad taip elgiasi daugybė tėvų. Visi bijo, kad vaikai gali pasimesti arba gali žūti ir bus palaidoti, kaip neatpažinti.

„Ukrainiečių motinos rašo šeimos kontaktus ant savo vaikų kūnų, jei jie būtų nužudyti ir jų vaikas išgyventų. O Europa vis dar diskutuoja apie dujas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė nepriklausoma žurnalistė Anastasija Lapatina, paskelbusi vieną tokį vaizdą.

Parengta pagal NDTV inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.