Suaugusieji visada savo vaikams nori suteikti geriausią gyvenimo pradžią, todėl „The Australian Women’s Weekly“ savaitraštis sukūrė daugybę receptų, kurie prisidės prie kūdikio vystymosi. Įrodyta, kad gera mityba per pirmuosius dvejus gyvenimo metus labai svarbi stipriai imuninei sistemai susiformuoti, vaikui optimaliai augti iki pat pilnametystės ir jo smegenims vystytis. Pradėdami nuo tyrelių ir pereidami prie labiau tekstūruoto maisto knygos autoriai pateikia skanių ir kruopščiai atrinktų patiekalų receptus – ne tik įprastų košių, mėsos patiekalų, bet ir pyragėlių, uogų, vaisių kokteilių, glotnučių, vaisių tortų ar kitokių skanių bei sveikų desertų.
Visa prie šios knygos dirbusi virtuvės šefų komanda kiekvieną receptą išbandė po tris kartus, kad įsitikintų, jog tikrai kiekvieną čia spausdinamą patiekalą pavyks patiems pasigaminti namie.
Rengdami šią knygą autoriai nepamiršo ir dar vieno dalyko. Jų įsitikinimu, svarbiausia, kad maistas ir valgymas teiktų džiaugsmo tiek jį gaminantiems tėveliams ar seneliams, tiek vaikui! Nors mokslas lemia daug, esmė – formuoti sveiką vaiko ir maisto santykį. Tokį, kuris išliktų visą gyvenimą. Sveikų mitybos įpročių ugdymas ir mėgavimasis skaniu, visaverčiu, natūraliu maistu dabar – tai sveikesnis kūnas ateityje.
Daržovių ir sūrio pyragėliai
Gaminimo laikas – 35 minutės
Porcijos – 9
Receptui reikės:
- 1 lakštas šaldytos tešlos, ką tik atšildytos
- ½ nedidelio pomidoro (65 g), smulkiai supjaustyto
- ½ nedidelės morkos (35 g), smulkiai supjaustytos
- ½ nedidelės cukinijos (45 g), smulkiai supjaustytos
- ¼ puodelio (50 g) nusunktų ir nuplautų konservuotų raudonųjų pupelių
- 2 valgomieji šaukštai atšildytų šaldytų žirnelių
- ⅔ puodelio (80 g) smulkiai tarkuoto čederio sūrio
- Gamybos eiga:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
2. Supjaustykite tešlą į devynis 7 cm skersmens apskritimus. Įspauskite tešlos apskritimus į aliejumi pateptos keksiukų skardos duobutes, tešlą gerai subadykite šakute.
3. Kepkite tešlos paplotėlius 15 minučių arba kol lengvai paruduos, tada išimkite iš orkaitės. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180 °C.
4. Tuo tarpu sumaišykite pomidorus, morkas, cukiniją, pupeles ir žirnelius nedideliame dubenėlyje, sudėkite mišinį ant tešlos apskritimų skardoje ir pabarstykite sūriu. Kepkite 10 minučių arba kol sūris išsilydys.
Patarimai:
Uždengtus pyragėlius galite laikyti šaldytuve iki 1 dienos. Tešlos paplotėliai be įdaro gali būti užšaldyti ir laikomi iki 1 mėnesio.