Pirmasis mažylio maistas: sprendimai pradedant jį ragauti ir kelionėse

Projekte „Kol aš laukiu tavęs“ akušerė ir mama Ieva Girdvainienė dalijasi patarimais, kurie padeda nėštumo metu ar pirmaisiais mėnesiai. Augant kūdikiui keičiasi ir kūdikio poreikiai. Nuo šešto mažylio gyvenimo mėnesio išimtinis žindymas pasitraukia ir reikia pažinti maisto produktus.

 Po šešių mėnesių mažyliai ragauja pirmuosius maisto produktus.<br>„Pexels“ nuotr. / lrytas.lt koliažas
 Po šešių mėnesių mažyliai ragauja pirmuosius maisto produktus.<br>„Pexels“ nuotr. / lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2022, 11:00 AM

Svarbu – atsakingas gamintojas

„LIDL ir „Lupilu“ serija padeda mamoms tai padaryti – jau paruoštos tyrelės labai patogu pradžioje, kai esate pasimetę ir nežinote nuo ko pradėti arba keliaujate ir neturite galimybių ruošti šviežią maistą“, – pastebi Ieva.

Ji atkreipia dėmesį, kad reikia rinktis tik žinomo gamintojo sertifikuotą maistą, kurio sudedamosios dalys yra iš ekologiškų kontroliuojamų ūkių, o sudėtyje nėra papildomų skonio stipriklių.

Užkandžiauja ir maži, ir dideli

Paragavus pirmųjų produktų, mažyliui jau galima pasiūlyti ir tam tikrus, jo amžių atitinkančius užkandžius. Vienas ir labiausiai patinkančių tiek mažiems, tiek vyresniems vaikams yra spaudžiamos ekologiškų vaisių tyrelės be pridėtinio cukraus.

Taip pat nuo 12 mėnesių amžiaus galima rinktis ekologiškus vaisių batonėlius be pridėtinio cukraus ar specialiai mažoms vaikų rankytėms pritaikytus ekologiškus sausainius, kuriame vietoje cukraus naudojamas natūralus ryžių sirupas.

Na, o su pirmaisiais patiekalais prireiks ir dar vienos priemonės – drėgnų servetėlių, kuriomis nuvalysite ir mažylio burnytę, ir paviršius, kurie tikrai būna apteršti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.