Mokslininkai įspėja, kad pusryčių nevalgymas namuose gali turėti įtakos vaiko elgesiui

Ispanijos mokslininkai neseniai išsiaiškino, kad vaikai, kurie pusryčiauja namuose, turi mažiau elgesio problemų, palyginti su tais, kurie pirmą kartą valgo ne namuose, o jau ugdymo įstaigoje.

Pusryčiai dažnai vadinami svarbiausiu dienos valgymu, tačiau mokslininkai perspėjo, kad pusryčių praleidimas namuose gali turėti įtakos jūsų vaiko elgsenai.<br>123rf asociatyvioji nuotr.
Pusryčiai dažnai vadinami svarbiausiu dienos valgymu, tačiau mokslininkai perspėjo, kad pusryčių praleidimas namuose gali turėti įtakos jūsų vaiko elgsenai.<br>123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2022, 11:50 AM, atnaujinta Oct 11, 2022, 1:19 PM

Pusryčiai dažnai vadinami svarbiausiu dienos valgymu, tačiau mokslininkai perspėjo, kad pusryčių praleidimas namuose gali turėti įtakos jūsų vaiko elgsenai.

Remiantis Ispanijoje atliktu tyrimu, jauni žmonės, pusryčius valgantys namuose, turi mažiau elgesio problemų, palyginti su tais, kurie pirmą kartą valgo už namų ribų.

Mokslininkai apklausė apie 4000-čius 4–14 metų vaikų tėvų apie jų vaiko psichologinę sveikatą ir pusryčių įpročius.

Jie rinko informaciją apie savigarbą, nuotaiką ir nerimo lygį, taip pat ką jų vaikas valgo pusryčiams ir kur tai daro.

Kastilijos-La Mančos universiteto daktaras José Francisco López-Gil ir jo komanda išsiaiškino, kad pusryčių valgymas ne namuose yra beveik toks pat žalingas, kaip ir visiškas valgio praleidimas, rašo mirror.co.uk.

Išvados gali būti siejamos su tuo, kad pusryčiai namuose dažnai yra sveikesni nei tie, kurie atsinešami į mokyklą, rezultatus aiškina mokslininkai.

Jie taip pat atskleidė, kad tam tikri maisto produktai, kaip kava, pienas, arbata, šokoladas, kakava, jogurtas, duona, skrebučiai, dribsniai ir pyragėliai, yra susiję su mažesne elgesio problemų tikimybe, kad ir kaip neįtikėtinai tai skambėtų.

O štai daugiau baltymų turintys produktai, tokie kaip kiaušiniai, kumpis ir sūris, buvo stebėtinai susiję su didesne elgesio problemų rizika. Mokslininkai pataria vaikams pusryčiams nesiūlyti kumpio ar šoninės.

Pasak dr. Lopez-Gil produktai, kurių sudėtyje yra pieno ir/arba grūdų, gyvulinių produktų apribojimas gali teigiamai paveikti vaikų psichocialines sveikatos problemas.

Be to, šeimos pusryčiavimas kartu taip pat gali pagerinti jauno žmogaus psichinę ir socialinę sveikatą.

Parengta pagal „Mirror“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.