Kauniečiai tėvai dėkingi kaimynui, kuris vaikams užleido nenaudojamą sklypą: pasakė, ką su juo padarė

Vasarą, kai vakaroti lauke galima ilgiau, kyla nepasitenkinimo dėl triukšmo. Romainiuose vaikams skirtoje aikštelėje, greta įsikūrusių kauniečių teigimu, netyla paauglių keiksmai. Ar padėtį įmanoma pakeisti?

 Romainiuose, Užliedžių gatvėje, vaikų žaidimo aikštelė, į kurią gali ateiti kas nori, įrengta netoli kotedžų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Romainiuose, Užliedžių gatvėje, vaikų žaidimo aikštelė, į kurią gali ateiti kas nori, įrengta netoli kotedžų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2023, 5:51 PM

Įrengė kartu

Vis besiplečiančiuose Romainiuose statant naujus kotedžus, bendrų erdvių, kuriose gyventojai galėtų burtis, bendrauti, o vaikai žaisti, nėra daug. Daugelis laisvalaikį laidžia savo namų kieme.

Tačiau Užliedžių gatvėje yra vienas tuščias sklypas, kurį aplinkiniai žmonės pavertė vaikų žaidimų erdve. Ant prižiūrėtos vejos įrengtas krepšinio stovas su lanku, pastatytas ir medinis namelis, tinkamas žaisti mažesniems vaikams.

Šią aikštelę iš kelių pusių supa privatūs namai. Vieno jų gyventoja Rima sakė, jog sklypo savininkas neskuba pradėti statybų ir kol kas leido, kad ten žaistų kaimynų vaikai. Suaugusieji pasirūpino ir žaidimų įranga.

„Tačiau vakarais čia renkasi ne tik greta gyvenantys, bet ir iš toliau ateinantys vaikai. Vyresni keikiasi, šiukšlina. Jei šios problemos nepavyks išspręsti, aikštelę gali tekti ir panaikinti“, – tvirtino moteris.

Kita greta aikštelės gyvenanti kaunietė Aistė tikino, kad vaikų šurmulį vakarais girdi, bet jis jos ramybės nedrumsčia.

Pataria įtraukti paauglius

O štai aktyvūs Marvelės gyventojai turi net dvi žaidimams skirtas aikšteles. Vieną jų Kybartų gatvėje susikūrė patys, pastatė futbolo vartus, krepšinio stovą. Kitą – Marvelės gatvės 54-ajame sklype – įrengė savivaldybė. Čia galima žaisti futbolą, paplūdimio tinklinį, nemažai laipynių ir karstynių skirta įvairaus amžiaus vaikams.

Aikštynų įrengimu, padedama kaimynų, rūpinosi Marvelės seniūnaitė Adelė Zorskienė. Moteris sakė, kad šiose erdvėse vakarais taip pat būna susibūrimų, paaugliai palieka ir šiukšlių.

„Bendraudama su jaunais žmonėmis matau, kad šie nori, jog už juos viskas būtų padaryta. Bet jei aš ar kiti matome, kad jie elgiasi netinkamai, nepraeiname pro šalį, su vaikais reikia bendrauti, kalbėtis. Taip ir sutariame, kad savo šiukšles turi susirinkti. Skundų dėl triukšmo nėra tekę girdėti“, – džiaugėsi seniūnaitė.

A.Zorskienė patarė į bendrą veiklą kuriant ką nors, kas skirta bendruomenei, būtinai įtraukti ir paauglius.

„Kai jie savo rankomis ką nors sukuria, brangina labiau ir elgiasi kultūringiau“, – sakė seniūnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.