Mokytoja pasidalino 10 būdų, kaip apdovanoti savo vaiką be žaislų ar saldainių

Jei elgsiesi taip ar taip, gausi kažką. Šis papirkinėjimas yra pažįstamas daugeliui tėvų, kurie nori išmokyti vaikus naudotis puoduku ar tvarkytis kambarį. Pripažinkime, kad dažniausiai juos apdovanojame tuo, kas paprasčiausia ir, rodos, džiugina labiausiai. Bet ar tai tiesa?

Mokytoja pasidalino 10 būdų, kaip apdovanoti savo vaiką be žaislų ar saldainių.<br>„Freepik“ nuotr.
Mokytoja pasidalino 10 būdų, kaip apdovanoti savo vaiką be žaislų ar saldainių.<br>„Freepik“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2024, 9:09 AM

Mokytoja instagrame dalijasi būdais, kaip paskatinti savo vaikų elgesį nepapirkinėjant jų žaislais ar saldainiais. Tūkstančių patiktukų sulaukęs įrašas pabrėžia, kad svarbu rinktis prasmingesnius apdovanojimus, rašo portalas mother.ly.

Keturių vaikų mama ir mokytoja Kirah Johnson, mokytoja ir keturių vaikų motina, savo paskyroje „We have to go through it“ pasidalijo aštuoniais dalykais, kuriais jai patinka apdovanoti savo vaikus. O prieraše prie video ji papildomai paminėjo dar du.

„Tai nebūtinai turi būti pigūs žaislai ir begalė saldainių. Tai taip pat neturi kainuoti milijardo dolerių ar būti absoliučiai nepamirštama. Paskatinimas gali būti viskas, kas motyvuoja jūsų vaiką. Tai puikus būdas prisiminti jų pomėgius. Ir paklauskite savo vaikų! Mano aštuometis pasiūlė „ypatingą vonią“, kaip atlygį. Nebūčiau net apie tai pagalvojusi, bet jis pamėgo maudytis ir tai jam svarbu“, – rašo mama.

Pasak jos, kad nors skanėstai motyvuoja, maistas kaip apdovanojimas negali būti vienintelis tėvų svertas. Juk norime ugdyti sveikos mitybos įpročius, kad nereikėtų ir suaugus save apdovanoti skanėstu.

„Jei jums tinka žaislai, pirkti už 5 dolerius, puiku. Tik įvertinkite adekvačiai. Jei pirksite brangų LEGO rinkinį už tai, kad iškrauna indaplovę, tai kaip motyvuosite sunkesniam darbui? Taip pat turėkite planą, kada tai baigsis, nes nesiruošiate už tai mokėti amžinai, ar ne?“, – rašo Kirah.

Vaizdo įraše ji rekomenduoja rinktis tokius apdovanojimus, kaip:

  • Putų vonia
  • Vaikas renkasi vakarienę
  • Stalo žaidimai kavinėje
  • Filmų vakaras
  • Laikas vienam su vienu iš tėvų
  • Plaukų dažymas laikinais dažais
  • Naktinėjimas iki vėlumos
  • Naktinis žygis (tinkamu tam oru)

Ji įsitikinusi, kad visus vaikus motyvuotų individualus laikas su tėvais ar vienu jų, kai veikiate ką norite.

Papildomai mokytoja pasidalino dar keletu idėjų – visą dieną automobilyje vaikas gali būti didžėjumi arba išleisti jį į išvyką su seneliais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.