Negavęs 100 tūkst. eurų paramos, kreipėsi į teismą: štai kaip viskas baigėsi

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) patvirtino taikos sutartį ir nutraukė administracinę bylą po sėkmingo mediacijos proceso dėl Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) sprendimo neskirti virš 100 tūkst. eurų paramos.

Teismas nutraukė bylą dėl NMA sprendimo neskirti virš 100 tūkst. eurų paramos pagal kaimo plėtros programą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Teismas nutraukė bylą dėl NMA sprendimo neskirti virš 100 tūkst. eurų paramos pagal kaimo plėtros programą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2023, 4:08 PM

Kaip teigiama VAAT pranešime spaudai, pareiškėjas kreipėsi į teismą su skundu, prašydamas panaikinti NMA padalinio sprendimą dėl virš 100 tūkst. eurų gautos paramos sugrąžinimo (neskyrimo).

Pareiškėjas buvo gavęs paramą pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 m. programos priemonę „Pirmas ne žemės ūkio paskirties ir apleistos žemės ūkio paskirties žemės apželdinimas mišku“ miškui įveisti ir prižiūrėti. Byloje dalyvavo ir Valstybinė miškų tarnyba, kurios išvados apie miško želdinių, žėlinių kokybę buvo reikšmingos priimant skundžiamą administracinį sprendimą.

VAAT, įvertinęs proceso šalių prašymus dėl ginčo perdavimo spręsti teisminės mediacijos būdu, dar 2022 m. balandžio mėn. perdavė administracinę bylą spręsti teisminės meditacijos būdu. Teismo mediatore sutiko būti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėja.

„Teismo mediacijos eigoje šalims pavyko sudaryti taikos sutartį, kurią Vilniaus apygardos administracinis teismas 2023 m. rugpjūčio 17 d. nutartimi patvirtino ir administracinę bylą nutraukė“, – teigiama VAAT pranešime spaudai.

Mediacija, dar kitaip vadinama taikinamuoju tarpininkavimu, yra alternatyvi teismui, savanoriška, konfidencialaus pobūdžio ginčų sprendimo procedūra, kurioje vienas ar keli tretieji nepriklausomi nešališki asmenys – mediatorius arba mediatoriai – padeda besiginčijantiems pasiekti priimtiną ginčo sprendimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas