Patikino: nė vienas darbuotojas po šios pertvarkos sausį nebus atleistas

Nuo sausio įsigaliojus Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) administracinei pertvarkai, pati institucija neatleis nė vieno darbuotojo, sako NŽT laikinoji vadovė Giedrė Ričkutė.

NŽT neatleis nė vieno darbuotojo, sako NŽT laikinoji vadovė.<br>T.Bauro nuotr.
NŽT neatleis nė vieno darbuotojo, sako NŽT laikinoji vadovė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Juozapaitis

Dec 13, 2023, 12:11 PM

„Darbdavio iniciatyva nė vienas darbuotojas nebus atleistas. Tik esant tvirtam darbuotojo apsisprendimui, kad jis nesutinka ir nesutiks su jokiu pasiūlymu, tik toks atvejis lems darbo santykių pabaigą“, – trečiadienį Seimo Kaimo reikalų komitete sakė G. Ričkutė.

Įgyvendinant NŽT administracijos struktūros pertvarką, nuo sausio 154 tarnybos pareigybės bus perkeltos į šalies savivaldybes, dar 84 – į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją (VTPSI).

Savivalda nuo kitų metų bus atsakinga už valstybinės žemės valdymą miestų ir miestelių teritorijose, tuo metu VTPSI vykdys žemės naudojimo valstybinę kontrolę ir prižiūrės, kaip rengiami specialiojo teritorijų planavimo dokumentai.

Pasak G. Ričkutės, neskaičiuojant perduodamų darbuotojų, pati NŽT etatų nemažins.

Jos teigimu, negalutiniais duomenimis, šiuo metu 36 darbuotojai nėra sutikę su jiems pasiūlytomis naujomis darbo sąlygomis, su kiekvienu jų esą tariamasi individualiai.

„Įteikus pasiūlymus darbuotojams nuo kitų metų užimti tam tikras pareigas naujoje struktūroje ir darbuotojui raštu pateikus atsisakymą, su kiekvienu darbuotoju (...) bendraujama asmeniškai. Aiškinamės tokį sprendimą nulėmusias priežastis, siūlome galimas alternatyvas kituose struktūriniuose padaliniuose“, – parlamentarams kalbėjo G. Ričkutė.

Pasak jos, šiemet NŽT savo inciatyva neatleido nė vieno darbuotojo: „Visi atleidimai, kurie įvyko arba įvyks, nulemti būtent darbuotojo apsisprendimo.“

Įteikus pasiūlymus darbuotojams nuo kitų metų užimti tam tikras pareigas naujoje struktūroje ir darbuotojui raštu pateikus

Nuo 2024 m. taip pat nuo 65 iki 19 sumažės NŽT skyrių, liks 5 teritoriniai skyriai, kurių šiuo metu yra 50.

Pasak G. Ričkutės, ir nelikus daugumos teritorinių skyrių, gyventojai toliau galės gauti paslaugas gyvai kiekvienoje savivaldybėje, tačiau NŽT skatins gyventojus į NŽT kreiptis nuotoliu.

„Galimybės (gauti NŽT paslaugas gyvai – ELTA) tikrai bus. Tačiau prioritetą teikiame ir visomis formomis, labai aktyviai raginsime gyventojus naudotis elektroninėmis paslaugomis, konsultacijomis telefonu. Mūsų manymu, gyventojams patogiau ir greičiau visą reikiamą informaciją gauti neišėjus iš namų. Tiek ir NŽT tai yra patogiau ir greičiau“, – sakė NŽT vadovė.

NŽT pertvarka vykdoma įgyvendinant Žemės įstatymą, kurio pataisomis Seimas nusprendė dalį NŽT funkcijų perduoti kitoms institucijoms. Be to, NŽT nuo šių metų tapo pavaldi Aplinkos ministerijai, anksčiau įstaigą kuravo Žemės ūkio ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.