Lenkijos ūkininkai vėl blokuoja kontrolės postą pasienyje su Ukraina

Lenkijos ūkininkai atnaujino Medykos kontrolės posto pasienyje su Ukraina blokadą. Apie tai ketvirtadienį pranešė naujienų portalas RMF24.

​Lenkijos ūkininkai atnaujino Medykos kontrolės posto pasienyje su Ukraina blokadą.<br>Asociatyvi picture alliance / photothek / Scanpix nuotr.
​Lenkijos ūkininkai atnaujino Medykos kontrolės posto pasienyje su Ukraina blokadą.<br>Asociatyvi picture alliance / photothek / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Strimaitytė

Jan 4, 2024, 3:55 PM, atnaujinta Jan 4, 2024, 3:56 PM

Ūkininkai lapkričio pabaigoje pradėtą savo protestą per Kalėdas ir Naujųjų metų šventes buvo nutraukę. Naujasis žemės ūkio ministras Czeslawas Siekierskis prieš tai pažadėjo protestuotojams, kad vyriausybė įgyvendins dalį jų reikalavimų, tačiau tam esą reikia daugiau laiko. Ūkininkai, be kita ko, reikalauja valstybės subsidijų kukurūzams pirkti, išlaikyti ir padidinti likvidumo paskolas ūkininkams ir atleisti juos nuo žemės mokesčio didinimo.

Trečiadienį protestų koordinatorius Romanas Kondrowas žinių agentūrai PAP sakė: „Negavome raštiško patvirtinimo, kad mūsų reikalavimai bus įgyvendinti, todėl tęsiame protestą“. Ketvirtadienio rytą jis Medykoje kalbėdamas su žurnalistais pakartojo reikalavimą dėl raštiškų garantijų: „Kai bus pasirašytas susitarimas tarp Žemės ūkio ministerijos ir ūkininkų, kiek įmanoma greitai nutrauksime protestą“.

Trijuose kituose kontrolės punktuose Ukrainos pasienyje nuo lapkričio 6 d. protestuoja Lenkijos vežėjai, juos blokuodami. Tarp pagrindinių jų reikalavimų – grąžinti Ukrainos vežėjams leidimų išdavimo tvarką, kuri pagal susitarimą su ES buvo panaikinta iki 2024 metų birželio 30 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo