Chaosas Vokietijoje: šimtai protestuojančių ūkininkų užblokavo kelius

Prieš žemės ūkio politikos pakeitimus protestuojantys vokiečių ūkininkai pirmadienio rytą sutrikdė susisiekimą daugelyje šiaurės ir rytų Vokietijos regionų.

Ūkininkai sutrikdė susisiekimą daugelyje šiaurės ir rytų Vokietijos regionų.<br>Scanpix.
Ūkininkai sutrikdė susisiekimą daugelyje šiaurės ir rytų Vokietijos regionų.<br>Scanpix.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2024, 10:30 AM

Visoje šiaurės rytų Vokietijos Meklenburgo-Pietų Pomeranijos žemėje šimtai ūkininkų traktorių užblokavo įvažiavimus į greitkelius. Prie ūkininkų prisidėjo ir krovinių gabenimo bendrovės, protestuojančios prieš mokesčių vilkikams didinimą.

Pagrindinį šiaurės vakarų Žemutinės Saksonijos Klopenburgo rajono kelią užblokavo 40 transporto priemonių.

Policija praneša, kad Saksonijoje Dresdeno apskrityje ūkininkų traktuoriai blokavo įvažiavimus į A4, A13, A14 ir A17 greitkelius.

Berlyne ryte buvo ramu, tačiau jau sekmadienį vakare prie Berlyno centre esančių Brandenburgo vartų ėmė rinktis traktoriai.

Dėl sankcionuotos demonstracijos visai dienai bus uždarytas netoli Brandenburgo vartų esantis pagrindinis kelias.

Ūkininkų asociacija paragino pradėti visą savaitę truksiančias demonstracijas prieš sektoriui skirtų subsidijų panaikinimą. Didžiausią nepasitenkinimą kelia mokesčių už žemės ūkiui skirtą dyzeliną lengvatos. Kai kurių federalinės valdžios taupymo planų atšaukimas asociacijos nenuramino.

Faktinis akcijos poveikis skirtinguose regionuose greičiausiai bus skirtingas. Manoma, kad Erfurte centralizuotame Tiūringijos ūkininkų proteste turėtų dalyvauti 900 traktorių.

Šiaurės Vokietijos Hamburgo mieste iš anksto pranešta apie galimus eismo sutrikimus, nes į miestą planuoja atvykti ūkininkų iš keleto kaimyninės Šlezvigo-Holšteino žemės sričių.

Žemutinės Saksonijos ūkininkai į Brėmene vyksiantį mitingą planuoja vykti keliais.

Vokietijos ūkininkus papiktino federalinės valdžios planuojamas žemės ūkiui, be kita ko, kurui skirtų subsidijų mažinimas, nors kai kurių priemonių šiuo metu jau atsisakyta.

Ūkininkų asociacijos planuojamomis akcijomis siekiama užtikrinti, kad kanclerio Olafo Scholzo vyriausybė visiškai atšauktų planuojamą subsidijų mažinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.