Šilutėje policija sulaikė su ministru K. Navicku „atvažiavusius pasikalbėti“ asmenis

„Visus pakuoja už tai, kam atvažiavo traktoriais į Šilutę pasikalbėt su Kęstučiu Navicku“, – tokiu įrašu su vaizdo medžiaga pasidalinta feisbuko grupėje „Ūkininkų skelbimai“.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip policijos pareigūnai į savo automobilį įsodina kelis žmones, aplink būrys stovinčiųjų filmuoja, kas vyksta.<br>Stop kadras, T.Bauro nuotr., lrytas.lt koliažas.
Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip policijos pareigūnai į savo automobilį įsodina kelis žmones, aplink būrys stovinčiųjų filmuoja, kas vyksta.<br>Stop kadras, T.Bauro nuotr., lrytas.lt koliažas.
Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip policijos pareigūnai į savo automobilį įsodina kelis žmones, aplink būrys stovinčiųjų filmuoja, kas vyksta.<br> Stop kadras
Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip policijos pareigūnai į savo automobilį įsodina kelis žmones, aplink būrys stovinčiųjų filmuoja, kas vyksta.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 11, 2024, 12:26 PM, atnaujinta Jan 11, 2024, 4:19 PM

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip policijos pareigūnai į savo automobilį įsodina kelis žmones, aplink būrys stovinčiųjų filmuoja, kas vyksta.

Kaip portalui lrytas.lt paaiškino Tauragės apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Lina Banienė, policija sulaikė potencialius neteisėtos akcijos dalyvius.

Anot L.Banienės, policijos pareigūnai viešoje erdvėje pastebėjo informaciją apie galimai rengiamą neteisėtą akciją, susijusią su Žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko vizitu. Mieste ir jo prieigose budėjo policininkai, kurie neleido toliau važiuoti „potencialiems pažeidėjams“.

Policijos atstovė patikslino, kad sulaikyti asmenys nebuvo padarę prasižengimų, jie – „potencialūs neteisėtos akcijos dalyviai“.

Dviems asmenims buvo surašyti administracinių nusižengimų protokolai dėl pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymo ir pareigūnų įžeidimo.  

Naujienų agentūra ELTA nurodo, kad į Šilutę policija neleido patekti žemės ūkio techniką vairuojantiems ūkininkams, kurie norėjo protestuoti prieš šalyje vykdomą žemės ūkio politiką. Mitingui Šilutės rajono savivaldybė, policijos žiniomis, leidimo išdavusi nebuvo. Šilalėje, kur K.Navickas su rajono administracijos vadovais ir ūkininkais susitikimą pradėjo 14 val., leidimas protesto akcijai išduotas.

„Panašu, kad žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas labai bijo ūkininkų, todėl ir šiandien į susitikimą Šilutėje ir Šilalėje buvo pakviesti tik atrinkti asmenys. O kad tie, kurie į VIP sąrašus nepatenka, ramybės nedrumstų, jau vakar gavo policijos įspėjimus nieko nedaryti.

Šiandien vietos ūkininkai, nusprendę ministrą Navicką patys pasitikti su traktoriais, vėl susidūrė su jo „apsauga“ – iš visos apskrities suvažiavę policijos pareigūnai uoliai vykdo valdančiųjų politizuotus pavedimus“, – feisbuke rašė Seimo narys Saulius Skvernelis.

Priminsime, kad šią savaitę ūkininkai pradėjo protestais – Lietuvos žemės ūkio taryba (ŽŪT) pirmadienį organizavo laužų deginimo akciją. Laužai deginti siekiant atkreipti dėmesį į ūkininkų veiklos problemas. Kaip pranešė ELTA, ŽŪT duomenimis, šalyje uždegti apie 600 laužų, dalyvavo 8 tūkst. asmenų.

Akcija norėta pabrėžti jos narių požiūriu netinkamą šios Vyriausybės žemės ūkio, akcizų politiką, akcentuoti, jog dar nesibaigė vadinamoji pieno krizė. Ji kilo maždaug prieš metus, itin nukritus žaliavinio pieno supirkimo kainoms.

Protestus žadama tęsti sausio pabaigoje, kuomet žemdirbiai planuoja žemės ūkio technika važiuoti į Vilnių.

Kita skėtinė žemdirbių organizacija – Žemės ūkio rūmai – taip pat prisijungė prie ūkininkų protestų. Šios vadovai pirmadienį parengė ir Aplinkos bei Žemės ūkio ministerijoms įteikė rezoliuciją su savais reikalavimais. Joje taip pat keliamos daugiamečių pievų ir akcizų politikos problemos, dar prašoma taisyti žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo ribojimo tvarką, parengti nacionalinį partijų susitarimą dėl žemės ūkio ir kt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.