Graikijos ūkininkai traktoriais paralyžiavo Salonikus

Graikijoje, kaip ir kitose ES šalyse, ūkininkai ketvirtadienį tęsė protestus. Jie šimtais traktorių paralyžiavo šiaurėje esančio Salonikų uostamiesčio centrą, pranešė žinių stotis „ERTnews“. Čia iki sekmadienio vyksta didžiausia Graikijos žemės ūkio paroda „Agrotica“. Mažiausiai tiek laiko turėtų trukti ir demonstracijos bei protestai antrajame pagal dydį šalies mieste, pareiškė ūkininkų sąjungos.

Ūkininkai protestuoja prieš trąšų branginimą bei aukštas žemės ūkio dyzelino kainas.<br>Scanpix.
Ūkininkai protestuoja prieš trąšų branginimą bei aukštas žemės ūkio dyzelino kainas.<br>Scanpix.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2024, 5:01 PM

Ūkininkai protestuoja prieš trąšų branginimą bei aukštas žemės ūkio dyzelino kainas. Paramos Salonikuose jie sulaukė iš daugybės žvejų, kurie savo kateriais priplaukė prie pat miesto pakrantės promenados. Jie taip pat yra paveikti didelių degalų kainų. Ateinančiomis dienomis prie protesto ketina prisijungti ir šalies bitininkai.

Be to, ūkininkai kritikuoja vyriausybę dėl per mažų kompensacijų už smarkias gamtos stichijas praėjusiais metais. Dalis jų esą net nebuvo išmokėta. 2023 m. dalyje Graikijos būta smarkių gaisrų ir potvynių, kurie daug kur sunaikino dirbamą žemę ir derlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.