Supaprastinto trumpas maisto tiekimo grandines: ką žinoti apie naują tvarką

Žemės ūkio ministerija, siekdama skatinti trumpų maisto tiekimo grandinių plėtrą Lietuvoje, supaprastino paramos teikimo tvarką – nuo kovo 18 dienos pareiškėjai galės pretenduoti į paramą tiesioginiams pardavimams vykdyti.

Už gautą paramą pareiškėjai galės sukurti ne mažiau kaip vieną prekybos ir realizavimo vietą.<br>Asociatyvi V.Ščiavinsko nuotr.
Už gautą paramą pareiškėjai galės sukurti ne mažiau kaip vieną prekybos ir realizavimo vietą.<br>Asociatyvi V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2024, 3:07 PM, atnaujinta Feb 23, 2024, 3:09 PM

Skelbiama, kad pagal šią tvarką paraiškas teiksiantys ūkininkai, labai mažos įmonės, užsiimančios žemės ūkio, maisto produktų gamyba ar perdirbimu galės pretenduoti į paramą iki 150 tūkst. eurų. Iš viso šiems metams skirta 4,9 mln. eurų.

Paraiškas pagal supaprastintą tvarką šiemet bus kviečiama teikti du kartus: kovo 18 d. – gegužės 13 d. ir rugsėjo 2 d. – spalio 31 d.

Skelbiama, kad už gautą paramą pareiškėjai galės sukurti ne mažiau kaip vieną prekybos ir realizavimo vietą, pavyzdžiui, kilnojamą prekyvietę, automobilinę ar internetinę parduotuvę, vietą paviljone ar turguje. Taip pat galės vykdyti prekybą produktų gamybos vietose (ūkiuose), prekybą pagal ilgalaikes pirkimo–pardavimo sutartis.

„Svarbu paminėti, kad bus remiama tik nesudėtingų statinių statyba, jų rekonstravimas ar kapitalinis remontas. Pareiškėjas galės statyti modulinius prekybos namelius, ir juos pagal sezoniškumą kilnoti skirtingose veiklos įgyvendinimo vietose“, – informuoja ministerijos atstovė.

Ministerija pažymi, kad parama yra teikiama tik tiems produktams realizuoti, kurie yra užauginti pareiškėjo ar partnerio valdoje ir kurie patenka į Sutarties dėl Europos Sąjungos veikimo I priedą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.