Nebereikės registruoti valčių ir burinių jachtų

Lietuvos Respublikos vidaus vandenų laivų registre nebereikės registruoti sportinių laivų, vandens dviračių, irklinių valčių ir burinių jachtų, kurių korpusas trumpesnis kaip 6 metrai, irklinių turistinių plaustų, kurių keliamoji galia mažesnė kaip 500 kilogramų.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 26, 2012, 6:12 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:38 PM

Tai numatyta Seimo priimtose Vidaus vandenų transporto kodekso pataisose, kuriomis atsisakoma keleivių vežimo veiklos licencijavimo ir supaprastinamas krovinių vežimo krovininiais vidaus vandenų laivais Lietuvos Respublikos ir tarptautiniais vidaus vandenų keliais veiklos reglamentavimas. Tam pritarė 100, susilaikė 2 Seimo nariai.

Įstatymui įsigaliojus nuo liepos 1 d., apie 30 įmonių, kurių veikla dabar yra licencijuojama, galės be apribojimų vežti keleivius vidaus vandenų laivais, apie 20 įmonių supaprastinta tvarka gaus leidimus verstis krovinių vežimu vidaus vandenų laivais, nebus privalomai registruojama apie 30 tūkstančių mažųjų pramoginių laivų ir burinių jachtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.