Žaliąją elektros energiją tieks pirmajam privačiam klientui

Lietuviško kapitalo nepriklausomas tiekėjas „Energijos tiekimas“ jau sulaukė pirmojo privataus kliento, nusprendusio pirkti šių metų pavasarį bendrovės rinkai pristatytą sertifikuotą žaliąją lietuvišką energiją. Laisvoji elektros energijos rinka fiziniams asmenims atsivers tik 2013-aisiais.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2012, 12:08 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:21 PM

Pirmasis šalies vartotojas, savo reikmėms naudojantis „Žalią lietuvišką energiją“, Virginijus Strioga sako jau kelerius metus investuojantis įvairiose pasaulio šalyse į projektus, mažinančius klimato kaitą. „Manau, jog žmonės, propaguojantys žaliąsias idėjas, įsigydami aplinkai draugišką energiją, tuo pačiu privalo prisiimti ir šiek tiek didesnius kaštus“, - sako V. Strioga.

Pasak bendrovės „Energijos tiekimas“ vadovo Algirdo Juozaponio, nors „Žalios lietuviškos energijos“ prekės ženklas buvo pristatytas pirmiausia verslo klientams ir pirmosios tiekimo sutartys sudarytos būtent su jais, užsienio, taip pat ir kaimyninių šalių praktika rodo, jog fiziniai asmenys sudaro didžiąją dalį žaliosios elektros energijos vartotojų.

Kauno hidroelektrinėje (KHE) gaminamą ir bendrovės „Energijos tiekimas“ tiekiamą sertifikuotą žaliąją elektros energiją nuo kovo mėnesio naudoja bendrovės „MARS Lietuva“ ir „Druskininkų Rasa“. Šie klienai per metus sunaudos apie 6 proc. KHE pagaminamo kiekio. Šiuo metu „Energijos tiekimas“ dėl žaliosios energijos tiekimo derasi ir su dar keliomis stambiomis įmonėmis.

„Energijos tiekimo“ praėjusių metų pabaigoje atlikto tyrimo duomenimis, net 74 proc. iš 500 apklaustų Lietuvos įmonių svarstytų pirkti elektros energiją, pagamintą iš atsinaujinančių šaltinių ir 17 proc. sutiktų už ją mokėti daugiau. 72 proc. įmonių nurodė, kad pasirenkant nepriklausomą elektros energijos tiekėją svarbu arba labai svarbu, kad jis galėtų pasiūlyti elektros energijos iš atsinaujinančių šaltinių.

UAB „Energijos tiekimas“ yra stambiausios šalyje elektros energijos gamintojos AB „Lietuvos energija“ antrinė įmonė ir didžiausia lietuviško kapitalo nepriklausoma elektros energijos tiekėja. Šiuo metu bendrovė turi per 2800 klientų.

Pirmąjį šių metų ketvirtį bendrovės pardavimo pajamos mažmeninėje elektros energijos rinkoje pasiekė 87,52 mln. Lt ir buvo 122 proc. didesnės nei praėjusių metų I ketv., kuomet sudarė 39,35 mln. Lt. Tai didžiausia „Energijos tiekimo“ apyvarta nuo veiklos pradžios 2009 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.