Sąskaitos už elektros energiją įmonėms Latvijoje nedidės

Šių metų lapkričio 1 d. elektros energijos rinka atsivers 20 tūkstančių Latvijos verslo įmonių. Tai reiškia, kad įmonės nebegalės mokėti už elektrą valstybės reguliuojamu tarifu. Elektros gamintoja ir tiekėja „Latvenergo” prognozuoja, kad, dėl palankios elektros kainų situacijos Latvijoje laisvosios rinkos klientams sąskaitos už elektros energiją neturėtų padidėti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2012, 3:41 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:44 PM

„Rinkos liberalizavimas padeda analizuoti besikeičiančius procesus, įvertinti galimybes ir pasiruošti galimiems iššūkiams. Svarbu ir tai, kad šiuo metu rinkoje esti stabilios ir žemos elektros kainos. Būtent dėl to nauji klientai nepatirs didelių mėnesinių kainų pokyčių,” - sako „Latvenergo” pardavimų vadovas Davis Skulte.

Pasak D. Skulte, elektros kainos Latvijoje yra veikiamos didmeninės prekybos kainų Skandinavijoje, Nord Pool Sport biržoje. Šiuo metu elektros kainos atviroje rinkoje yra mažesnės dėl didelio lietaus kiekio ir žemų CO2 emisijų kainų, todėl pasirinkus nepriklausomą tiekėją klientai mokės tiek pat ar mažiau nei dabar.

Ankstesnė kompanijos praktika rodo, kad klientai yra linkę pasirašyti fiksuotų kainų sutartis vieneriems metams ar ilgesniam laikotarpiui dėl tokių sutarčių suteikiamo stabilumo, nepaisant elektros kainų svyravimo.

Baltijos šalių elektros energijos rinkos liberalizavimas vyksta pagal Europos Sąjungos reglamentus, atitinkančius 2009 m. priimtą Baltijos jūros šalių energijos rinkos jungčių planą. Po lapkričio 1 d. laisvoji elektros rinka Latvijoje atsivers dar 9 proc. - nuo 66 iki 75 proc. Lietuvoje laisvoji elektros rinka juridiniams asmenims pilnai atsivers 2013 m., o nuo 2015 m. nepriklausomą elektros tiekėją galės pasirinkti ir fiziniai asmenys. „Latvenergo” šiuo metu turi apie 6000 klientų, galinčių pasirinkti nepriklausomą elektors energijos teikėją, Latvijoje ir beveik 900 klientų Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.