Už naujus vandens skaitiklius vilniečiai mokės beveik 4 litus per mėnesį

Palyginti, bendrovė „Est Baltic“ paprastus karšto vandens skaitiklius siūlo už 47 Lt, o skaitiklius, kurių rodmenis galima nuskaityti elektroniniu būdu - už 77 Lt.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 3, 2012, 7:04 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:58 PM

Palyginti, bendrovė „Est Baltic“ paprastus karšto vandens skaitiklius siūlo už 47 Lt, o skaitiklius, kurių rodmenis galima nuskaityti elektroniniu būdu - už 77 Lt.

„Vilniaus energijos“ atstovas Nerijus Mikalajūnas, bendrovė nuosekliai diegti modernius karšto vandens skaitiklius sostinės daugiabučiuose pradėjo pernai.

Skaitikliai keičiami visuose namuose, kurių gyventojai yra pasirinkę pirmąjį apsirūpinimo karštu vandeniu būdą - kai šilumos tiekėjas yra ir karšto vandens tiekėjas.

Karšto vandens skaitiklius tiekia ir diegia tarptautinį konkursą laimėjęs rangovas „Axis Industries“, nors Viešųjų pirkimų tarnyba, įvertinusi bendrovės „Vilniaus energija“ vykdytą elektroninių karšto vandens skaitiklių įrengimo/pakeitimo daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose ir apskaitos duomenų surinkimo iš skaitiklių viešąjį pirkimą, yra nustačiusi, kad beveik 172,5 mln. litų sutartis su bendrove „Axis Industries“ sudaryta pažeidžiant Viešųjų pirkimų įstatymą ir turėtų būti nutraukta

Šiuo metu, anot N. Mikalajūno, Vilniuje jau yra įdiegta apie 30 tūkst. karšto vandens tiekėjui priklausančių skaitiklių. Per 3-4 metus planuojama įrengti apie 140 tūkst. skaitiklių likusiuose namuose, kuriuose „Vilniaus energija“ yra pasirinkta karšto vandens tiekėja. Tam bendrovė planuoja investuoti keliasdešimt milijonų litų.

„Visų pirma, skaitikliai diegiami tuose namuose, kuriuose fiksuojami didžiausi neatitikimai tarp karšto vandens suvartojimo ir deklaravimo. Taip pat atsižvelgiame į namų administratorių, bendrijų prašymus“, - teigia N. Mikalajūnas.

Jo aiškinimu, darbai vykdomi pagal Šilumos ūkio įstatymą, numatantį, kad „Karšto vandens apskaitos prietaisus daugiabučio namo butuose ir kitose patalpose įrengia, prižiūri ir jų patikrą atlieka karšto vandens tiekėjas, jeigu iki šio įstatymo įsigaliojimo sudarytose karšto vandens apskaitos prietaisų įrengimo, priežiūros ir patikros daugiabučio namo butuose ir kitose patalpose sutartyse nenumatyta kitaip“.

Karšto vandens skaitiklių aptarnavimo mokestį - dar 2010 metais nustatė Vilniaus miesto savivaldybės taryba.

„Įrengus skaitiklį, abonentinio mokesčio dydis yra nurodomas Karšto vandens skaitiklio įrengimo akte. Be to, „Vilniaus energija“ papildomai informuoja gyventojus, pakabindama pranešimus daugiabučių namų laiptinėse“, - aiškina bendrovės atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.