Japonai reikalaus kompensacijų iš „Boeing“ dėl „Dreamliner“ skrydžių sustabdymo

Japonijos aviacijos kompanija JAL

Japonijos aviacijos kompanija JAL su JAV lėktuvų gamintoja „Boeing“ aptars galimybę išmokėti kompensaciją dėl „Boeing-787 Dreamliner“ lėktuvų skrydžių pristabdymo.<br>"Reuters"
Japonijos aviacijos kompanija JAL su JAV lėktuvų gamintoja „Boeing“ aptars galimybę išmokėti kompensaciją dėl „Boeing-787 Dreamliner“ lėktuvų skrydžių pristabdymo.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 4, 2013, 2:13 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 3:18 PM

Nuostolius kompanijai pavyks kompensuoti pelnu, kurio ji tikisi iš skrydžių Europos, Šiaurės Amerikos ir Azijos kryptimis. JAL prognozuoja padidinti savo veiklos pelną šiais metais 13 procentų. Japonijos kompanijos lėktuvų parką sudaro septyni „Boeing-787 Dreamliner“ lėktuvai.

Komentuodamas situaciją JAL prezidentas Yoshiharu Ueki teigė: „Šiuo metu mums svarbiausia į dangų pakelti visus 787 modelio lėktuvus, prieš tai įsitikinus jų saugumu. Vos tik mums tai pavyks, tarsimės su „Boeing“ dėl kompensacijos už lėktuvų prastovą“.

Tuo tarpu JAL konkurentė „All Nippon Airways“ (ANA), kuri savo lėktuvų parke turi daugiau „Dreamliner“ orlaivių nei JAL, jau pranešė pradėsianti derybas dėl kompensacijos, vos tik suskaičiuos patirtus nuostolius.

Primenama, kad sausio 17 d. JAV ir Europos aviacijos priežiūros institucijos nurodė laikinai pristabdyti „Boeing-787 Dreamliner“ skrydžius po įvykusių kelių incidentų su šiais lėktuvais, pareikalaudamos ištirti lėktuvuose įmontuotus ličio ir jonų akumuliatorius, dėl kurių defektų, manoma, ir įvyko incidentai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.