Pigūs lėktuvų bilietai iš Lenkijos į Azijos šalis gundo ir lietuvius

Antradienis - paskutinė diena, kai įsigyti itin pigių lėktuvo bilietų iš Varšuvos į egzotiškas Azijos šalis galima gerokai pigiau, skelbia portalas holidaypirates.com. Tarp oro bendrovių „Qatar Airways“, „Emirates Airlines“, KLM-„Air France“, skraidinančių iš Lenkijos sostinės, užvirė arši kova dėl keleivių. Tarp jų – ir iš Lietuvos. Akivaizdu, kad orlaiviuose, iš Varšuvos skrendančiuose Azijos link, bent jau iki vasaros dažnai skambės lietuvių kalba. 

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Feb 5, 2013, 7:43 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 2:24 PM

Trys oro bendrovės pažėrė nuolaidų skrydžių bilietams iš Varšuvos. Į varžytuves dėl keleivių iš Varšuvos oro uosto, be naujokių „Qatar Airways“ ir „Emirates Airlines", įsitraukė ir senbuvė KLM-“Air France“.

Nors lietuviai įgudę pirkti bilietus tiesiogiai iš oro bendrovių, kad palankių kainų medžioklė pastaruoju metu įgijo nemenką pagreitį, pastebėjo ir lietuviškų skrydžių bilietų pardavimo portalų šeimininkai.

Vos kelių dienų akciją, kuri baigsis rytoj, paskelbusios avialinijos į Dubajų pasiūlė skristi už 256 eurus, Bankoką – 349, Tokiją ir Osaką – 363, Singapūrą – 406 eurus, Seišelius – 435, o Džakartą – 437 eurus.

Kelionės laikas – nuo vasario iki daugmaž birželio vidurio. Visų trijų kompanijų akcijos baigiasi vasario 5 dieną,  skelbia portalas holidaypirates.com.

„Tai keliais šimtais litų pigiau nei su kitais vežėjais. Išties dabartinės kainos dabar gerokai mažesnės. Egzotinių kelionių rinka Lietuvoje yra maža, tačiau pastaruoju metu ji išaugo dvigubai ar net daugiau.

„Qatar Airways“ net reklamos neprireikė, informacija eina iš lūpų į lūpas, dažniausiai socialiniuose tinkluose“, - aiškino „BPC Travel“ vadovas Gvidas Aukštuolis.

Skraidyti keturis kartus per savaitę iš Dohos į Varšuvą „Qatar Airways“ pradėjo praėjusių metų gruodžio pradžioje, o šiemet nuo vasario pradžios oro bendrovė rengia jau kasdienius skrydžius.

„Mes buvome tikri, kad Varšuva taps populiaria kryptimi, bet kad tai nutiks taip greitai, nesitikėjome“, - lenkų spaudoje cituojamas „Qatar Airways“ prezidentas Akbar Al Bakeris.

Į Dohą iš Varšuvos „Qatar Airways“ skraidina 144 vietų „Airbus A320“ lėktuvais ir siūlo patogias jungtis su Azija – Hanojumi, Deliu, Mumbajumi, Goa, Maldyvais, Bankoku ir Kolombu.

Pastaraisiais mėnesiais „Qatar Airways“ pradėjo skraidyti į Iraką, Kambodžą, Kiniją, Čikagą ir Omaną.

Varšuva tapo 32-uoju miestu Europoje, į kuriuos skraido „Qatar Airways“. Šią savaitę į Lenkiją iš Dubajaus pradeda skraidyti ir „Emirates Airlines“. Ji suplanavusi kasdienius skrydžius.

Gali būti, kad skrendant iš Varšuvos į Dohą „Qatar Airways“ orlaviuose lietuviškai kalbės ne tik keleiviai, bet ir stiuardesės.

2009-aisiais ši oro bendrovė ieškojo sau darbuotojų Vilniuje. Tuomet į atranką sugužėjo nemažai bankrutavusios įmonės „FlyLAL“ buvusių darbuotojų, dėl vietos arabų įmonėje varžėsi ir „AirBaltic“ stiuardesės.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.