Elektroninio bilieto papildymas internetu - nuo gegužės?

Vilniuje ilgai diegta elektroninių bilietų sistema vis dar pusiau skusta, pusiau lupta. Bilietas šiuolaikiškas, tačiau jį galima papildyti tik senoviniu būdu – nupėdinus į kioską. O kada bus galima jį papildyti internetu, nepakylant nuo kompiuterio?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 3, 2013, 12:03 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 10:54 PM

„Vis dar susiduriame su problemomis sujungiant sistemas - tiek esančias viešajame transporte, tiek kompiuteriuose, į kuriuos informacija perduodama“, – kalbėjo „Susisiekimo paslaugos“ Elektroninių paslaugų skyriaus vadovas Mindaugas Žironas.

Vis tik M. Žironas suteikia vilties, kad Vilniaus gyventojai elektroninius bilietus papildyti internetu galės jau gegužės pradžioje. Iki to laiko tikimasi įdiegti visą reikiamą programinę įrangą.

„Vizualioji terminalo pusė yra paruošta, bet dabar dirbama prie technologinės dalies. Keleiviai susikūrę savo paskyrą internetiniame puslapyje galės papildyti elektroninį bilietą, matyti savo pildymų istoriją. Tėvams bus patogiau, kadangi jie per vieną paskyrą galės papildyti elektroninius bilietus ir savo atžaloms“, – pasakojo Elektroninių paslaugų skyriaus vadovas.

Naujovės laukia ir keleivių, kurie naudojasi terminuotaisiais pusės valandos ir valandos bilietais. Juos bus galima papildyti ne tik spaudos kioskuose, bet ir trumposiomis žinutėmis telefonu.

„Ši naujovė turėtų pasiekti vilniečius rudenį, kadangi tai atskiras didžiulis projektas, reikalaujantis daug paruošiamųjų darbų“, – kalbėjo M. Žironas.

Studentai, kurie šiais metais įgijo Lietuvos studento pažymėjimą (LSP), nuo gegužės juo, kaip elektroniniu bilietu, galės naudotis ne tik Vilniuje, bet ir Kaune bei Klaipėdoje. Anksčiau išduoti studentų pažymėjimai veikia normaliai. Vienkartiniai bilietai Vilniuje nuo balandžio 1 dienos nebeparduodami, bet anksčiau įsigyti galioja iki liepos 1-osios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.