„British Airways“ įsigis 18 „Dreamliner“ orlaivių

„International Airlines Group“ (IAG), pagrindinė aviacijos bendrovės „British Airways“ (BA) kompanija, susitarė su JAV lėktuvų gamintoja „Boeing“ dėl 18-os „Boeing 787 Dreamliner“ pirkimo. Apie tai pranešama oficialiajame IAG pranešime spaudai.

„Boeing“ nusprendė modernizuoti baterijas ir tikisi, kad priežiūros institucijos jau artimiausiu metu duos leidimą orlaivių skrydžiams.<br>„Reuters”
„Boeing“ nusprendė modernizuoti baterijas ir tikisi, kad priežiūros institucijos jau artimiausiu metu duos leidimą orlaivių skrydžiams.<br>„Reuters”
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 4, 2013, 5:52 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 8:14 PM

Katalogo kainomis, bendra kontrakto kaina siekia apie 4 mlrd. JAV dolerių, rašo „The Financial Times“. Sandoriui dar turi pritarti IAG akcininkai.

Nauji „Dreamliner“ lėktuvai turėtų 2017-2021 m. pakeisti šiuo metu lėktuvų parke turimus „Boeing 747-400“. Be to, naudodama „Dreamliner“ orlaivius BA tikisi sumažinti išlaidas kurui maždaug 20 proc. „Dreamliner“ orlaivių skrydžiai nuo 2013 m. sausio vidurio buvo pristabdyti visame pasaulyje po kelių incidentų, susijusių su baterijų perkaitimu. Nepaisant kruopščių ir išsamių tyrimų, perkaitimo priežasties nustatyti kol kas nepavyksta.

„Boeing“ nusprendė modernizuoti baterijas ir tikisi, kad priežiūros institucijos jau artimiausiu metu duos leidimą orlaivių skrydžiams. Kaip informuoja „Reuters“, „Boeing“ ir IAG susitarimas liudija apie aviacijos bendrovių pasitikėjimą lėktuvais ir jų saugumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.