Vyriausybė apsisprendė statyti atominę elektrinę? (papildyta)

Nuo pirmadienio Energetikos ministerijoje pareigas pradeda eiti trečioji viceministrė. Tai gali reikšti, kad Vyriausybė jau apsisprendė statyti atominę elektrinę. „Jeigu bus patvirtinta, kad nauja elektrinė bus statoma, tada, aišku, ir viceministro etatas bus. Tas viceministras turėtų kuruoti tą klausimą ir patį projektą. Kol kas nematau būtinumo šiai ministerijai turėti dar vieną viceministrą“, - taip balandžio 18 dieną BNS sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 29, 2013, 6:42 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:08 PM

Tuomet jis aiškino, kodėl Energetikos ministerija susilaikė nuo dar vieno viceministro skyrimo. Trečiasis viceministras kuruotų branduolinę energetiką. Valdantieji buvo sutarę, kad viceministrą deleguos Darbo partija.

Praėjusią savaitę A. Butkevičius, viešėdamas Briuselyje, pareiškė, kad Seime sprendimas dėl planuojamos statyti Visagino atominės elektrinės turėtų būti priimtas po poros savaičių.

"Energetikos ministerijos struktūroje visada buvo 3 viceministrai. Pasitraukus A. Zarembai (Darbo partijos atstovui Algimantui Zarembai, kuris pripažintas supainiojęs viešuosius ir privačius interesus, - Red).  Darbo partija delegavo kita savo atstovą, t.y. į jau esamą etatą, o ne į papildomą.

Buvo kalbėta apie ketvirto viceministro etato steigimą tuo atveju, jeigu bus priimtas sprendimas statyti atominę elektrinę ir jis kuruotų branduolinės energetikos sritį - „Jeigu bus patvirtinta, kad nauja elektrinė bus statoma, tada, aišku, ir viceministro etatas bus“, - portalą lrytas.lt informavo Energetikos ministerija. 

A. Zaremba iš pareigų pasitraukė vasario viduryje išdirbęs vos mėnesį. Po mėnesio - kovo viduryje - viceministru paskirtas buvęs aplinkos viceministras Aleksandras Spruogis, kurį delegavo valdančioji socialdemokratų partija.

Dirbo „Vilniaus energijoje“

Energetikos viceministre tapo Žydrūnė Juodkienė. Ji yra dirbusi projektų vadove bendrovėse „Vilniaus energija“ ir „Litesko“, Krašto apsaugos ir Aplinkos ministerijose.

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius pažymėjo, kad Ž. Juodkienė yra deleguota Darbo partijos.

„Dėl galimo interesų konflikto, manau, turėjome gerą pamokėlę ir tikrai ją išmokome“, - turėdamas galvoje Algimano Zarembos atvejį kalbėjo ministras.

Ž. Juodkienė yra įgijusi istorijos ir politikos mokslų bei vadybos ir verslo administravimo bakalauro laipsnius, teisės magistro laipsnį, pranešė ministerija.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos į šį postą deleguoto energetikos ministro J. Neverovičiaus komandoje, be Ž. Juodkienės, jau dirba du viceministrai - A. Spruogis ir Renata Cytacka.

Energetikos ministerija informavo, kad šiuo metu ministerijoje yra perskirstomos tarp visų viceministrų ir ministerijos kanclerio kuruojamos sritys ir kompetencijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.