Daug triukšmo sukėlęs svajonių lėktuvas vėl pakilo į orą

Svajonių laineriu tituluotas „Boeing 787 Dreamliner“ sekmadienį vėl kilo į dangų Japonijoje. Komercinius skrydžius šiais orlaiviais atnaujino Japonijos oro bendrovė „All Nippon Airways“ (ANA).

Svajonių laineriais vadintais orlaiviais buvo uždrausta skraidyti šiemet sausį, kilus rimtiems įtarimams, kad jie nesaugūs.<br>"Reuters"
Svajonių laineriais vadintais orlaiviais buvo uždrausta skraidyti šiemet sausį, kilus rimtiems įtarimams, kad jie nesaugūs.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 26, 2013, 6:39 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:13 AM

Surengtas trumpas skrydis Japonijoje – nuo Saporo iki Tokijo Hanedos oro uosto.

Anksčiau skrydžius šiais įtarimų dėl nesaugumo sukėlusiais lėktuvais atnaujino ir kitos bendrovės, tačiau ANA įsigijusi daugiausia „Dreamliner“ - iš visos septyniolika.

Svajonių laineriais vadintais orlaiviais buvo uždrausta skraidyti šiemet sausį, kilus rimtiems įtarimams, kad jie nesaugūs. Tuomet priekaištus dėl nesklandaus orlaivio darbo pareiškė bendrovė ANA – pirmoji „Boeing 787“ pirkėja, įsigijusi 17 „Dreamliner“.

Sausio 16 dieną vienas bendrovės ANA lėktuvas buvo priverstas tūpti avariniu būdu. Prietaisas lakūnų kabinoje parodė, kad netinkamai veikia vienas iš akumuliatorių. Lėktuvo viduje pasirodė dūmų. Šiuo orlaiviu, skrendančiu iš Japonijos Jamagučio miesto į Tokijo Hanedos oro uostą, skrido 137 keleiviai ir įgulos nariai.

Priežiūros tarnybos pareikalavo ištirti lėktuvuose įmontuotus ličio ir jonų akumuliatorius, dėl kurių defektų, manoma, ir įvyko incidentai. Dėl atšauktų skrydžių nepatogumų patyrė per 100 tūkst. ANA keleivių.

Gamintoja – amerikiečių bendrovė „Boeing“patobulino bėdų kėlusį akumuliatorių, buvo atliekami orlaivių testai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.