Latvijai prisijungus prie „Nord Pool Spot“ energijos kainos nesumažėjo

Latvijai prisijungus prie „Nord

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 17, 2013, 11:29 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:13 AM

Pasak bendrovės „Energijos kodas“ didmeninės rinkos prekybos vadovės Editos Škut, pirmosios prognozės nepasitvirtino dėl Estijos elektros jungties remonto darbų.

„Nors dauguma vartotojų ir elektros energijos tiekėjų tikėjosi, kad Latvijos prisijungimas sumažins kainas, deja, Estijoje buvo vykdomi elektros jungties tvarkymo darbai bei netikėtai sugedo hidroelektrinė Suomijoje. Tai pagrindiniai veiksniai, kurie kilstelėjo kainas. Susidarius elektros trūkumui Skandinavijoje, ji taip pat pabrango ir Šiaurės šalių elektros energijos prekybos biržoje”, - sako E. Škut.

„Praėjusią savaitę „Nord Pool Spot“ elektros kaina vidutiniškai siekė 164 litus. Lyginant su praėjusio mėnesio to paties laikotarpio rodmenimis, kada Latvija dar nebuvo prisijungusi prie Šiaurės šalių elektros biržos, kaina siekė 136 litus. Taigi kaina ūgtelėjo apie 28 litus“, - sako UAB „Energijos kodas“ prekybos vadovė.

Vis dėlto, pasak E. Škut, laikui bėgant, kainos turėtų stabilizuotis ir galiausiai šiek tiek sumažėti, dėl Skandinavijoje hidroelektrinėse besikaupiančių didžiulių energijos kiekių.

UAB „Energijos kodas“ - viena pirmųjų nepriklausomų elektros energijos tiekėjų, rinkoje esanti nuo 2009 metų ir sėkmingai dalyvaujanti Skandinavijos ir Lietuvos elektros biržose bei prekiaujanti elektros energija didmeninėje ir mažmeninėje rinkoje. UAB „Energijos kodas“ buvo viena iš pirmųjų 2010 m. sausio mėn. 1 d. Lietuvoje pradėjusios veikti elektros energijos prekybos biržos dalyvė. Šiuo metu bendrovė jau yra pasirašiusi sutartis ir dirba su daugiau nei 100 Lietuvos įmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.