„Lietuvos energija“ tapo „Lietuvos energijos gamyba“

„Lietuvos energijos“ akcininkai pirmadienį pritarė Bendrovės pavadinimo keitimui, naujų įstatų patvirtinimui ir išrinko stebėtojų tarybos narius. Šie pokyčiai įgyvendinami atsižvelgiant į formuojamą naująjį energetikos įmonių grupės valdymo modelį. Akcininkai taip pat išrinko įmonę Bendrovės auditui atlikti.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 29, 2013, 1:52 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:08 PM

Rezervinę elektrinę Elektrėnuose, Kruonio hidroakumuliacinę elektrinę ir Kauno hidroelektrinę vienijanti bendrovė, po pavadinimo įregistravimo Juridinių asmenų registre, vadinsis AB „Lietuvos energijos gamyba“.

Pagal pirmadienį patvirtintus įstatus, bendrovėje suformuota Stebėtojų taryba, kuri prižiūrės bendrovės veiklą. Stebėtojų tarybos nariais akcininkų sprendimu tapo du pagrindinės akcininkės UAB „Visagino atominė elektrinė“ atstovai: generalinis direktorius Dalius Misiūnas ir gamybos ir paslaugų direktorius Liudas Liutkevičius, bei nepriklausomas narys Pranas Vilkas. Stebėtojų tarybos nariai išrinkti ketverių metų kadencijai.

Stebėtojų taryba 4 metų kadencijai rinks 5 narių bendrovės valdybą, o ji iš savo narių - pirmininką. Kitos bendrovės įstatuose numatytos Stebėtojų tarybos kompetencijos apima valdybos ir generalinio direktoriaus veiklos priežiūrą, atsiliepimų ir pasiūlymų dėl bendrovės strategijos, finansų, bendrovės organų veiklos ir jų priimtų sprendimų teikimą visuotiniam akcininkų susirinkimui, valdybai ir generaliniam direktoriui ir kt.

Bendrovės valdymo organų praplėtimas numatytas naujajame energetikos įmonių grupės valdymo modelyje. Šis modelis formuojamas pagal finansų ministro patvirtintas Finansų ministerijos patikėjimo teise valdomos UAB „Visagino atominė elektrinė“ įmonių grupės, kuriai priklauso elektros energijos gamybos, skirstymo ir aptarnavimo įmonės, valdymo gaires.

Patronuojanti bendrovė grupės įmonėse stiprins korporatyvinio valdymo koordinavimą finansų, teisės, strategijos ir plėtros, žmogiškųjų išteklių, rizikos valdymo, audito, technologijų, komunikacijos ir kitose srityse. Įgyvendinus patvirtintą modelį, įmonių grupėje bus sukurta vieninga valdymo ir kontrolės sistema, taikomi vieningi programų, procesų ir projektų valdymo principai.

Kitose aptarnavimo veiklą vykdančiose įmonių grupės bendrovėse Stebėtojų tarybos nebus sudaromos, bendrovėms valdyti bus išrinktos valdybos, kuriose dirbs nepriklausomi ir akcininko interesams atstovaujantys valdybos nariai.

Visuotiniame susirinkime „Lietuvos energijos“ akcininkai nusprendė išrinkti UAB „PricewaterhouseCoopers“ bendrovės 2013 m. finansinių ataskaitų auditui atlikti ir nustatyti ne didesnį kaip 80 tūkst. Lt, neįskaitant PVM, atlyginimą už šias audito paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.