K.Daukšys: „Elektros rinkos kainą turėtų nagrinėti Konkurencijos taryba“

Seimo energetikos komisijos

„Norime, kad Konkurencijos taryba pažiūrėtų &lt;...&gt; kaip dabar atsitiko, kad mes turime galimybę importuoti elektros energiją iš Baltarusijos, o vežam brangesnę per Estijos- Latvijos sistemas“, - sakė K.Daukšys.<br>D.Umbraso nuotr.
„Norime, kad Konkurencijos taryba pažiūrėtų &lt;...&gt; kaip dabar atsitiko, kad mes turime galimybę importuoti elektros energiją iš Baltarusijos, o vežam brangesnę per Estijos- Latvijos sistemas“, - sakė K.Daukšys.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2013, 5:37 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:46 PM

„Mes kreipsimės į nacionalinio saugumo komitetą (Seimo - BNS), kad jie išnagrinėtų nacionalinio saugumo prasme. Nes ką ir pasakė komisijos nariai, tai gali būti tam tikras žaidimas - Rusijos, Estijos, Latvijos, nežinau dar kieno, tų rinkų žaidėjų, kurie žaidžia“, - antradienį Seime žurnalistams sakė K.Daukšys. 

„Kitas dalykas, iš tikrųjų norime, kad Konkurencijos taryba pažiūrėtų tą susitarimą dėl trijų operatorių perdavimo sistemų, kaip dabar atsitiko, kad mes turime galimybę importuoti elektros energiją iš Baltarusijos, o vežam brangesnę per Estijos- Latvijos sistemas ir iš to išlošia Estijos-Latvijos operatoriai“, - pridūrė K.Daukšys po komisijos posėdžio, kuriame svarstytos aukštos elektros kainos biržoje ir jas lėmę veiksniai. 

Energetikos įmonių grupės „Lietuvos energija“ vadovas Dalius Misiūnas sakė, jog komerciniai tiekėjai, dalis kurių turėjo sutartis už fiksuotą kainą, savo įsipareigojimus išlaikys, bet kitais metais, siūlydami kainą, jie į tai atsižvelgs ir bandys savo riziką susimažinti. 

„Iš tiesų, viena dalis yra galimybė efektyviau panaudoti jau dabar esamas kvotas, kvotas remtinos elektros energijos, kurios šiai dienai dar nėra pilnai išnaudotos. Ir antra galimybė, sukonstruoti efektyvesnį rinkos modelį, bet tai aišku jau yra ilgesnio laiko darbas“, - sakė D.Misiūnas. 

Pastaruoju metu kai kurie nepriklausomi elektros tiekėjai paskelbė svarstantys galimybę nutraukti sutartis su klientais. Energijos tiekėjų teigimu, dėl per didelių kainų jiems veikla pasidarė nuostolinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Honest Insights in Sustainability Reporting