Pietų Korėjoje išbandomas suskystintųjų gamtinių dujų laivas

Pietų Korėjos laivų statykloje „Hyundai Heavy Industries Co Ltd“ pradedamas bandyti Lietuvai skirtas suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) laivas. Jo statyba jau artėja į pabaigą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-30 10:50, atnaujinta 2018-02-19 16:08

Šią gegužę laivas buvo nuleistas ant vandens.

Dabar teliko apie 5 proc. darbų, kuriuos iš esmės sudaro laivo sistemų bandymai ir eksploatavimas.

Jau baigta ir vienų iš svarbiausių ir specializuotų laivo-saugyklos elementų – SGD rezervuarų - statyba. Iš viso laive sumontuoti 4 rezervuarai, kurių bendras pajėgumas siekia 170 tūkst. kub. Metrų.

Tikrinant laivą planuojama peržiūrėti laivo sraigto varomąją sistemą ir variklio našumą, elektros, šildymo, dujinimo įrenginio ir visų kitų sistemų darbą bei našumą.

Su SGD tipo laivais atliekami specialūs bandymai. Pavyzdžiui, iš viso laive įdiegta 11 tūkst. skirtingų signalų. Kiekvienas jų privalo būti individualiai patikrintas.

Laive bus dirbtinai imituojama nepaprastoji padėtis. Tai bandymai, apimantys laivo manevravimą ir sistemų atkūrimą nutrūkus elektros tiekimui ar esant kitai ekstremaliai situacijai. Visos laivo sistemos bus tikrinamos tiek prie laivų statyklos krantinės, tiek ir jūroje.

Laivo statybai sunaudota 25 tūkst. tonų plieno, laivo ilgis - 294 m, plotis - 46 m, greitis 18 - mazgų, variklis dvejopo kuro: dujos/dyzelinas – elektra.

Planuojama, kad laivas Klaipėdos uostą pasieks 2014-ųjų rudenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.