Siūlo ieškoti kitos vietos biodujų jėgainei Mažeikiuose

Seimo narys Kęstutis Bartkevičius raštu kreipėsi į aplinkos ministrą, prašydamas įvertinti kreipimesi išdėstytus Mažeikų miesto gyventojų ir Mažeikių verslininkų asociacijos nuogąstavimus dėl pasirinktos vietos biodujų jėgainės statyboms.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 7, 2014, 10:55 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:40 PM

Parlamentarui buvo įteiktas Mažeikių miesto ir Mažeikių verslininkų asociacijos kreipimasis, kuriame reiškiamas susirūpinimas dėl būsimos biodujų jėgainės statybos vietos Troškučių kaime, Mažeikių rajone.

Pasak pareiškėjų, pasirinkta vieta biodujų jėgainės statyboms nėra tinkama, nes tiesiogiai ribojasi su įmonėmis, veikiančiomis Mažeikių miesto teritorijoje, todėl svarbu, kad būsima biodujų jėgainė nekeltų rizikos įmonių produkcijos prestižui ir neveiktų darbuotojų papildomos rizikos veiksniais.

Planuojamos biodujų jėgainės eksploatacija reikalaus nuolatinio žaliavos pristatymo, atliekų ar produkcijos išvežimo, todėl padidės Mažeikių aplinkkelio ir miesto eismo intensyvumas, o tai didins kelių nusidėvėjimą, išmetamų dujų kiekį, todėl bus reikalingos didesnės lėšos kelių infrastruktūros palaikymui.

Gyventojų nuomone, cheminės medžiagos, susidariusios po didžiulio biodujų kiekio gamybos proceso, būtų skleidžiamos po miesto ir rajono teritoriją – taip papildomai būtų didinamas užterštumas, nekalbant apie kvapus, o tai neigiamai veiktų netoliese esančių įmonių darbuotojų ir gyventojų sveikatą.

„Noriu atkreipti visų atsakingų institucijų dėmesį, kad artimiausi gyvenamieji namai yra vos už kelių šimtų metrų nuo planuojamos biodujų jėgainės vietos, tad planuojamos jėgainės veikla neišvengiamai sukels gyvenimo kokybės suprastėjimą ir galimai pažeis gyventojų, kaip greta gyvenančių žmonių, ir žemės sklypų savininkų teises bei teisėtus interesus.

Toks planuojamos veiklos įgyvendinimas, nesiskaitant su gyventojų interesais, nepaisant teisės normomis nustatytų kitų asmenų teisių apsaugos, yra pripažintinas neteisėtu, o neteisėtai vykdoma ūkinė veikla – nutrauktina“, – teigia K.Bartkevičius.

Seimo narys ragina Aplinkos ministeriją ir Mažeikių rajono savivaldybę rasti abiem pusėms tinkamą sprendimą, pasiūlant kitą vietą objekto statybai ir tokiu būdu išlaikant investicijų pritraukimą ir darbo vietų kūrimą Mažeikių rajone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.