Nerimas dėl „Orlen Lietuva“ įsismelkė į Lenkijos vyriausybę

Aiškintis padėties, Lenkijos

Tai, kad naftos perdirbimo gamyklos finansinė padėtis yra bloga, Vyriausybė sužinojo ne iš įmonės, o iš Valstybinės mokesčių inspekcijos.<br>V.Balkūno nuotr.
Tai, kad naftos perdirbimo gamyklos finansinė padėtis yra bloga, Vyriausybė sužinojo ne iš įmonės, o iš Valstybinės mokesčių inspekcijos.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-05-15 15:37, atnaujinta 2018-02-13 22:02

Pasak premjero Algirdo Butkevičiaus, artimiausiu metu laukiama iš Lenkijos atvykstant vieno viceministro.

"Taip pat labai aktyviai šiame procese dalyvauja ir Lenkijos ambasadorius Lietuvoje. Bet jis atiribojo nuo informacijos, kad Vyriausybė jiems nepadeda. Ir pareiškė, kad tai yra netiesa“, - Seime per Vyriausybės valandą teigė A.Butkevičius.

Anot A.Butkevičiaus, į Vilnių atvykti yra pažadėjęs ne tik energetikos, bet ir iždo viceministras, nes „Orlen“ iš dalies priklauso valstybei.

„Kol kas dar neaišku, kokie viceministrai atvyks. Galbūt - ir du, o jei reikės - ir ministras, bet negaliu pasakyti pavardžių“, - teigė premjeras.

Anot A.Butkevičiaus, pažadai dėl jų vizitų yra duoti energetikos ministrui Jaroslavui Neverovičiui.

A.Butkevičius Seimo narius taip pat informavo, kad dėl blogos naftos perdirbimo gamyklos finansinės padėties Vyriausybė sužinojo ne iš įmonės, o iš Valstybinės mokesčių inspekcijos.

„Kad būtų kuo mažiau spekuliuojama šituo klausimu, pirmiausia Vyriausybė, sužinojusi iš mokesčių inspekcijos, kad labai sumažėjo apyvarta, mes kaip tik ir inicijavome susitikimą pačioje Mažeikių bendrovėje. Mes pasiūlėme pirmiausia, kuo galėtume padėti ir kokius namų darbus jie turėtų padaryti ir paprašėme, kad jie atvirai pasakytų, kokia yra jų finansinė padėtis ir kaip jie rengiasi artimiausiu metu įgyvendinti investicijas, kurias buvo prižadėję prieš metus“, - parlamentarams teigė premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.