Suskystintų gamtinių dujų terminale - svarbūs statybos darbai

Aukšto slėgio dujų rankovės ištvėrė bandymus. Tad šį savaitgalį Klaipėdoje, suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo sttaybos krantinėje vyko pastarųjų rankovių surinkimo ir montavimo darbai. Įrenginiai buvo montuojami dvi dienas. Anot specialistų, dujų rankovės buvo sėkmingai transportuotos ir sumontuotos SGD krantinėje.

Montuojamos suskystintų aukšto slėgio dujų tiekimo rankovės.<br>"Klaipėdos nafta" atstovų nuotr.
Montuojamos suskystintų aukšto slėgio dujų tiekimo rankovės.<br>"Klaipėdos nafta" atstovų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt inf.

Jul 14, 2014, 11:11 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:12 AM

Vokietijoje pagamintos aukšto slėgio dujų perdavimo rankovės praėjusią savaitė buvo išbandytos stipruminiu bandymu. Jos buvo užpildomos vandeniu ir sukėlus slėgį iki darbinio reikalingo slėgio buvo patikrinta įrenginio surinkimo kokybė. Bandymų metu paaiškėjo, jog rankovės pagamintos kokybiškai ir atitinka visus saugos reikalavimus.

„Galima pasidžiaugti, jog su kiekviena diena SGD terminalo krantinė įgyja realų statinio kontūrą, kurį anksčiau galėjome matyti tik maketuose. Šiandien SGD krantinėje betonuojamos ne tik platformos, diegiamos įvairios techninės sistemos, bet montuojamos pagrindinės konstrukcijos, kurios jungs krantinę ir SGD laivą-saugyklą“, - sakė bendrovės „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Aukštos slėgio dujų rankovių aukštis siekia net 26,5 metrus, vienos jų svoris siekia beveik 50 tonų, o šių vienetinio tipo konstrukcijų gamyba truko vienerius metus.

Birželį krantinėje įrengta gelžbetonio konstrukcija, jau atgabenti priešgaisrinio vamzdyno ruošiniai, priešgaisriniai siurbliai, kuro talpyklos, dyzeliniai generatoriai bei kiti komponentai. Be to, siekiant paspartinti statybą, atgabentas penktasis kranas. Liepą bus pradėta montuoti pagrindinė įranga aptarnavimo platformoje. Tikimasi, jog rugpjūtį bus galima baigti hidrotechninės dalies statybos darbus.

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.