Energetikos inspekcijos vadovas Rimgaudas Špokas paliko postą

Laikinai inspekcijai vadovauja Ričardas Žoramskis.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 1, 2014, 3:07 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:27 PM

„R.Špokas pareiškimą atnešė savo noru, o jis buvo patvirtintas birželio 9 d.“, - patvirtino energetikos ministro vyriausioji patarėja Daiva Rimašauskaitė.

Laikinai inspekcijai vadovauja Ričardas Žoramskis.

Ar 53-ejų R.Špokas grįš į valstybines pareigas, jis kol kas negalėjo pasakyti.

„Turiu kitų planų ir noriu dirbti kitur. Atėjo laikas, kadencija ėjo į pabaigą“, - klabėjo R.Špokas. Jo kadencija turėjo baigtis spalio mėnesį.

R.Špokas neigė, jog pasitraukė dėl konfliktų su inspekcijos kolektyvu.

Pernai inspekcijos darbuotojai buvo išreiškę nepasitikėjimą R.Špoku. Šis klausimas buvo iškeltas Vyriausybės posėdyje, kai nagrinėtas klausimas, ar inspekciją paskirti atsakinga už saulės elektrinių projektų kompensavimo komisijos sprendimų gynimą.

Laimėjęs konkursą, R.Špokas inspekcijai vadovauti pradėjo 2010 metų lapkritį. Į šias pareigas jį paskyrė tuometinis energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Per tą laiką R.Špoko darbas buvo patikrintas vieną kartą - 2012 m. pradžioje Generalinės prokuratūros pavedimu Arvydo Sekmoko sudaryta komisija aiškinosi, ar R.Špokas, atlikdamas 2011 m. lapkritį smarkiai išaugusių šilumos kainų ir suvartojimo tyrimą, ėmėsi visų būtinų priemonių. Komisija nustatė, jog R.Špokas pareigas atliko tinkamai, todėl jam nebuvo taikyta tarnybinė atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.