„Lukoil“ uždarinėja degalines Europoje, Baltijos šalyse lieka

Rusijos kompanija „Lukoil“ jau pardavė degalines Ukrainoje, o šią savaitę pranešė pardavusi degalinių tinklus Čekijoje, Vengrijoje ir Slovakijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-08-05 14:51, atnaujinta 2018-02-11 13:03

Čekijoje valdytas 44 degalines „Lukoil“ parduoda Slovakijos firmai „Slovnaft“, rašo wyborcza.biznes.pl.

„Lukoil“ taip pat pranešė parduodanti 75 savo degalines Vengrijoje ir Dar 19 degalinių Slovakijoje – kompanijai „Norm Benzinkut Kft“,-skelbia „Reuters“.

„Sprendimas parduoti turtą yra dalis pastangų siekiant optimizuoti „Lukoil“ degalinių verslą“, – aiškinama „Lukoil“ pranešime.

Vengrijos MOL siekia išplėsti savo degalinių tinklą Centrinėje Europoje ir Balkanuose iki 1700. Šiemet ji jau įsigijo Italijos „Eni“ padalinius Čekijoje, Slovakijoje ir Rumunijoje.

Įsigijusi „Lukoil“ degalines, MOL Čekijoje jų iš viso turės 318 ir rinkoje taps viena iš lyderių. MOL irgi norėjo pirkti apie trečdalį ENI akcijų, turimų Čekijos naftos perdirbimo gamyklose.

Tačiau sutartis nebuvo pasirašyta, nes ją valdantis Lenkijos koncernas "PKN Orlen" pasinaudojo pirmenybės teise pirkti akcijas iš italų. Šį susitarimą dar turi patvirtinti Čekijos valdžia.

Svarbiausia „Lukoil“ rinka Vidurio Europoje laikoma Lenkija. Šiuo metu Rusijos kompanijai Lenkijoje priklauso 116 degalinių.

Liepos pabaigoje „Lukoil“ taip pat susitarė dėl degalinių tinklo Ukrainoje pardavimo Austrijos įmonei „AMIC Energy“.

Pasak dienraščio "Kommersant" ši firma pernai įregistruota Vienoje, o jos vadovas yra buvęs Austrijos degalų koncerno "OMV" , artimai bendradarbiaujančio su Rusijos koncernais, vadovas.

Kaip teigia šaltiniai Rusijoje bendrovėje "AMIC" dirba daug rusų vadybininkų, kurie anksčiau dirbo bendrovėje "LUKoil".

Birželį „Lukoil“, prašoma Krymo valdžios, pardavė visas jai pusiasalyje priklausiusias degalines. Bendrovės vadovas Vagitas Alekperovas laikraščiui „Vedomosti“ sakė, kad degalines pardavė padėdamas plėstis mažosioms ir vidutinėms įmonėms - degalinės perduotos valdyti Krymo degalinių operatoriams. 

Tuo tarpu kalbų apie tai, kad „Lukoil“ trauktųsi iš Baltijos valstybių, nesigirdi.

Bendrovės Degalinių valdymo ir naftos produktų Mažmeninės prekybos vadovas Vaidotas Sklenys lrytas.lt teigė žinių apie tai, ar „Lukoil“ neketina pasitraukti iš Lietuvos, neturi.

„Tai ne mano, tai akcininkų kompetencija atsakyti į panašius klausimus“, - sakė jis.

Lukoil Baltija“ Lietuvoje valdo didžiausią degalinių tinklą. Jai priklauso 112 degalinių. Lapkritį mūsų šalyje ketinama atidaryti dar vieną naują degalinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.