Šiauliuose prasideda šildymo sezonas

Trečiadienį Šiaulių savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, pavaduojantis administracijos direktorių, Romanas Kančauskas pasirašė įsakymą, skelbiantį mieste 2014- 2015 metų šildymo sezono pradžią.

AB „Šiaulių energija“ šilumą per metus atpigino net 26,6 procento.<br>R.Vitkaus nuotr.
AB „Šiaulių energija“ šilumą per metus atpigino net 26,6 procento.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2014-10-15 13:46, atnaujinta 2018-01-27 06:13

Šiaulių miesto ikimokyklinio ir specialaus ugdymo, vaikų globos namų ir sutrikusio vystymosi kūdikių namų, biudžetinėse įstaigose šildymas bus įjungtas jau ketvirtadienį, o kitiems šilumos vartotojams šiluma bus pradėta tiekti nuo penktadienio.

Jei šilumos vartotojai – daugiabučių namų butų savininkai – balsų dauguma nuspręstų savo namo šildymą pradėti vėliau, jie apie savo sprendimą turi pranešti šilumos tiekėjui ne vėliau kaip prieš dvi darbo dienas iki sprendimo įgyvendinimo.

Pradėti šildymo sezoną paskatino meteorologų prognozės.

Šiaulių miesto savivaldybės infrastruktūros skyrius informavo, kad penktadienis bus trečia para iš eilės, kai vidutinė temperatūra nepakils aukščiau 10 laipsnių.

Vaikų ugdymo ir globos įstaigos šildyti pradedamos anksčiau siekiant užtikrinti, kad patalpų temperatūra atitiktų higienos normas.

Šiemet šildymo sezoną šiauliečiai pasitinka be didesnio nerimo - lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai šiluma Šiauliuose atpigo net 26,6 procento.

Apie kainų sumažinimą pranešusi akcinė bendrovė „Šiaulių energija“ nurodė, kad už vieną kilovatvalandę šilumos vartotojai turės mokėti 18,54 centų.

Kitų didžiųjų Lietuvos miestų gyventojai už šilumą mokės daugiau nei šiauliečiai. Už kilovatvalandę šilumos vilniečiai turės mokėti 24,87 cento, kauniečiai - 22,31 cento, klaipėdiečiai – 22,345 cento, o panevėžiečiai – 20,75 cento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.