„Goldman Sachs“ kirto per naftos kainos prognozę

Naftos kainos po nedidelio augimo pirmadienį vėl pradėjo kristi. Gruodžio mėnesio ateities sandorių kaina už Šiaurės jūros „Brent“ markės naftos mišinį 14:38 val. Maskvos laiku nukrito 0,97 proc., gruodžio mėnesio ateities sandorių kaina už amerikietiškos lengvosios WTI (Light Sweet Crude Oil) markės naftą sumažėjo 0,72 proc., skelbia Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Amerikiečių investicijų bankas „Goldman Sachs“ sumažino naftos kainos prognozę 2015 metams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Amerikiečių investicijų bankas „Goldman Sachs“ sumažino naftos kainos prognozę 2015 metams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 27, 2014, 6:11 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 12:15 PM

Keletas valandų prieš tai amerikiečių investicijų bankas „Goldman Sachs“ sumažino naftos kainos prognozę 2015 metams. Atsižvelgdamas į naftos kainos kritimą 25 proc. per pastaruosius penkerius mėnesius bankas pareiškė, kad didėjanti naftos gavyba viršys paklausą.

„Goldman Sachs“ analitikai sieja naftos kainų sumažėjimą su JAV ekonomikos augimu, dolerio stiprėjimu, didele pasiūla ir naftos produktų atsargų turėjimu.

Ataskaitoje, kurią vėlų sekmadienio vakarą paskelbė šio banko analitikai, sakoma, jog jie tikisi, kad WTI markės naftos kaina nukris nuo 90 iki 75 dolerių už barelį, o „Brent“ – nuo 100 iki 85 dolerių už barelį pirmajame 2015 metų ketvirtyje.

„Goldman Sachs“ taip pat pažymėjo, kad tarptautinė naftą eksportuojančias valstybes vienijanti organizacija (OPEK) netenka įtakos naftos rinkai dėl konkurencijos didėjimo po „skalūninės revoliucijos“ Jungtinėse Valstijose. Organizacijos valstybėms nariams labiau rūpi, kaip išsaugoti savo dalį pasaulio rinkoje, o ne mažėjančios kainos, todėl jos atsisako mažinti naftos gavybos apimtis, teigia agentūra.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.