Rusų kalbos apie atsitraukimą nuo „Pietų srauto“ – pėdų mėtymas?

Austrijos naftos ir dujų gavybos įmonė OMV tęsia konsultacijas su „Gazprom“ dėl dujotiekio „Pietų Srautas“ statybų. Tokią informaciją penktadienį paviešino pati OMV, praneša laikraštis „Kommersant“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 5, 2014, 4:38 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 8:50 PM

„Bendraujame su „Gazprom“, – teigė naujienų agentūros TASS korespondentams Austrijos įmonės atstovas spaudai. Kiek anksčiau OMV nurodė, kad iš anksto informuoti apie „Pietų Srauto“ projekto nutraukimą nebuvo.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gruodžio 1 d. pranešė, kad šiuo metu Rusija negali tęsti „Pietų Srauto“ dujotiekio statybų. Savo ruožtu „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris oficialiai paskelbė, kad šis projektas nebėra aktualus. Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas nurodė, kad sprendimas dėl dujotiekio statybų nutraukimo yra galutinis.

„Pietų Srauto“ projektas, kurio vertė siekia 15,5 mlrd. eurų, buvo skirtas tiekti iš Rusijos į Europą maždaug po 67 mlrd. kub. metrų dujų per metus. Jis turėjo eiti Juodosios jūros dugnu į Pietų ir Centrinę Europą. Buvo manoma, kad juo dujų transportavimas bus pradėtas jau 2015 m. pabaigoje.

OMV bendradarbiauja su „Gazprom“ jau daugiau kaip 40 metų. Iki 2013 metų pabaigos Austrijos bendrovė gavo iš „Gazprom“ daugiau kaip 5 mlrd. kub. metrų kuro.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.