„Statoil“ atidarė parduotuvę Vilniaus Gedimino prospekte

78 degalinių tinklą Lietuvoje valdanti „Statoil Fuel & Retail Lietuva“ plečia savo veiklą: bendrovė šiandien atidarė pirmąją „Statoil“ parduotuvę, kurioje neprekiaujama degalais ir kuri skirta pėstiesiems. Ji duris atvėrė pačiame Vilniaus centre – Gedimino pr. 2A.

Naujoji „Statoil“ parduotuvė.<br>V.Balkūno nuotr.
Naujoji „Statoil“ parduotuvė.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2015, 11:45 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 5:55 PM

„Tai pirmoji tokia parduotuvė ne tik Lietuvoje, bet ir visame „Statoil" tinkle, kuris veikia aštuoniose Europos valstybėse. Tai pirmasis mūsų prekybos taškas, kuris nėra degalinė, kuriame nerasite degalų ir tai yra neįprasta visam „Statoil" tinklui. Ši parduotuvė orientuota ne į vairuotojus, o į pėsčiuosius – gyvenančius, dirbančius ar tiesiog besilankančius miesto centre“, – sakė „Statoil Fuel & Retail Lietuva“ generalinis direktorius Giedrius Bandzevičius.

„Statoil“ parduotuvė, įsikūrusi Gedimino prospekto pradžioje apie 100 metrų atstumu nuo Katedros, primena „Statoil“ degalinę – tiek interjeru, tiek asortimentu. Tai bus vadinamoji patogaus apsipirkimo (angl. convenience) parduotuvė, kuri turės ir parduotuvės, ir kavinės elementų. Viduje „Statoil“ įrengė staliukus ir patogias sėdimas vietas.

Parduotuvėje, kuri dirbs kasdien nuo 7 iki 22 valandos, klientai ras pamėgtos kavos, populiarių dešrainių ir karštų sumuštinių, šviežiai kepamų bandelių bei gėrimų ir įvairių užkandžių. Parduotuvėje taip pat bus siūlomi nauji skanėstai, kurių dar nėra degalinėse, bet kurie aktualūs pėstiesiems miesto centre – ledai, šviežiai spaustos sultys ir kt.

G. Bandzevičiaus teigimu, apie parduotuvės atidarymą kompanija svarstė jau kurį laiką. „Prekyba maisto produktais ir gėrimais mūsų degalinėse tampa vis svarbesne verslo dalimi – daugiau nei pusė klientų į „Statoil“ užsuka ne tik degalų, bet ir įsigyja maisto produktų. Mūsų klientai vertina „Statoil“ skanų, šviežią ir kokybiškai paruoštą maistą, kavą, šviežiai kepamas bandeles. Palankūs klientų atsiliepimai ir atliktų tyrimų rezultatai paskatino mus įgyvendinti atskiros, savarankiškos parduotuvės idėją“, – teigė „Statoil Fuel & Retail Lietuva“ vadovas.

Nors Lietuvoje atidaryta „Statoil“ parduotuvė yra pirmoji Europoje, bendrovės motininė kompanija iš Kanados „Alimentation Couche-Tard, Inc.“ šioje srityje turi didžiulę patirtį – pasauliniu mastu ji valdo didelį nedidelių parduotuvių (angl. convenience) tinklą.

G. Bandzevičius taip pat pabrėžia, kad pirmoji „Statoil“ parduotuvė – tai bandomasis projektas. Dėl to, ar tokių parduotuvių šalyje atsiras daugiau, bendrovė spręs tik įvertinus šio bandomojo projekto rezultatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų