Graikija siūlo savo telkiniuose naftą ir dujas išgauti Rusijai

Atėnai pasiūlė Rusijai

Graikijos energetikos ministras Panagiotis Lafazanis pasiūlė Rusijai dalyvauti šelfe esančių naftos ir dujų telkinių tyrimuose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Graikijos energetikos ministras Panagiotis Lafazanis pasiūlė Rusijai dalyvauti šelfe esančių naftos ir dujų telkinių tyrimuose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 21, 2015, 5:48 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 6:38 AM

„Graikijos energetikos ministras Panagiotis Lafazanis pasiūlė Rusijai dalyvauti šelfe esančių naftos ir dujų telkinių tyrimuose. Svarstysime šias galimybes“, – teigė jis.

Taip pat pareigūnas nurodė, kad neseniai vykusio Graikijos premjero Alexis Tsipro vizito Maskvoje metu buvo aptariamas ir vykdomas dujų tiekimas į Graikiją.

„Kalbėjomės apie kylančias problemas dėl dujų tiekimo. Dabartinis susitarimas buvo pratęstas iki 2026 metų. Vis dar nesusitarta dėl taikomo principo „imk arba mokėk“ ir privalomų įsigyti dujų apimčių. Tiesa, jau aiškios susitarimo sąlygos“, – teigė A. Novakas.

Ministras pridūrė, kad dujų kainos formulė praėjusiais metais tapo lankstesnė, todėl „dabar kaina smuko sumažėjus naftos kainai“. Tiesa, prisidengdamas komercine paslaptimi A. Novakas konkrečios Graikijai taikomos kainos nenurodė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.