Degalinių tinklas neketina atleisti darbuotojų

Nuo šių metų sausio 1 d. įsigaliojus draudimui prekiauti alkoholiu šalies degalinėse kai kurie tinklai suskubo pareikšti apie dalies darbuotojų atleidimą ar bent jau svarstymus mažinti jų skaičių. Tuo metu Žemaitijoje veikiantis degalinių tinklas „Milda“ skelbia, kad neketina atleisti savo darbuotojų. Šiuo metu įmonei priklauso 15 degalinių, kur dirba 173 darbuotojai.

Alkoholio pardavimai sudarė 17 proc. visų bendrovės „Milda“ pardavimų degalinių parduotuvėse.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Alkoholio pardavimai sudarė 17 proc. visų bendrovės „Milda“ pardavimų degalinių parduotuvėse.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2016, 9:32 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 11:27 AM

„Galime užtikrinti, kad nei vienas mūsų darbuotojas dėl įsigaliojusio draudimo prekiauti alkoholiu tikrai nepraras savo darbo vietos. Šiuo metu aktyviai ieškome kitų sprendimų, kaip užtikrinti pirkėjų srautus – atnaujiname prekių asortimentą, įsirengiame naujas kavos zonas. Taip pat skirsime daug dėmesio ir dėsime pastangas degalų pardavimo didinimui. Darbuotojų atleidimas mums yra kraštutinė priemonė, kuriai šiuo metu nematome jokio pagrindo“, – sako bendrovės „Milda“ direktorius Vidas Rimkus.

Vis dėlto, jis pripažįsta, kad nuo metų pradžios įsigaliojęs įstatymas turės neigiamos įtakos degalinių tinklo pardavimams. Anot jo, alkoholio pardavimai sudarė 17 proc. visų bendrovės „Milda“ pardavimų degalinių parduotuvėse.

„Jau sulaukiame klientų, kurie stebisi neradę lengvojo alkoholio degalinių parduotuvėse ir išvažiuoja apsipirkti į kitas parduotuves ar prekybos centrus, nors alkoholinis gėrimas greičiausiai tebūtų sudaręs menką dalį viso pirkinių krepšelio. Gana retai gyventojai į degalines užsukdavo nusipirkti tik alkoholio. Paprastai, pavyzdžiui, butelis alaus tebūdavo viena iš 5-7 perkamų prekių. Taigi degalinių nuostoliai yra daug didesni negu tiesioginių pajamų iš alkoholio pardavimų praradimas“, – pasakoja V. Rimkus.

Prieštaringai vertinamas įstatymų pataisas, draudžiančias prekiauti alkoholiu šalies degalinėse Seimas priėmė dar 2011 m., tačiau jos įsigaliojo tik nuo šių metų pradžios.

Naftos prekybos įmonių asociacijos duomenimis, net 70 proc. šalies degalinių yra įsikūrusios prie prekybos centrų ar kavinių, o degalinėse parduodami alkoholiniai gėrimai iki įsigaliojant draudimui sudarė vos 2 proc. visos šalyje parduodamo alkoholio kiekio.

Bendrovei „Milda“ priklauso 15 degalinių, kurios veikia Raseiniuose, Jurbarke, Kelmėje, Kretingoje, Šilalėje, Šilutėje, Pagėgiuose, Telšiuose, Tauragėje ir Alytuje. 1991 m. įkurtoje įmonėje dirba 173 darbuotojai. Įmonės pagrindinė veikla – mažmeninė bei didmeninė prekyba automobiliniais degalais, suskystintomis automobilinėmis ir buitinėmis dujomis, dyzelinu žemės ūkiui ir žuvininkystei bei krosniniu kuru. Visose degalinėse veikia parduotuvės. Tam tikrose degalinėse ir parduotuvėje įmonė prekiauja tepalais ir alyvomis, taip pat teikia tepalų ir alyvų keitimo paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.