Elektros tinklai – nutiesti, bet dar reikia susitarti su Lenkija

„Nenorėčiau spėlioti už kaimynus“, – sakė A.Spruogis.

Trys Baltijos šalys yra sutarusios, kad reikia atsijungti nuo rusiškojo elektros žiedo BRELL, kuriame yra Lietuva, Latvija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Trys Baltijos šalys yra sutarusios, kad reikia atsijungti nuo rusiškojo elektros žiedo BRELL, kuriame yra Lietuva, Latvija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2016, 12:43 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 6:18 AM

A.Spruogio vadovaujama „Litgrid“ stebėtojų taryba trečiadienį patvirtino „Litgrid“ strateginius tikslus iki 2018 metų – svarbiausiu uždaviniu įvardijamas sinchronizavimas.

„Pirmiausiai reikalingi politiniai susitarimai, o „Litgrid“ turės parengti skaičiavimus, reikalingus tam, bendrovė atliks techninį darbą“, – BNS sakė A.Spruogis.

Pasak jo, susitarti su Lenkija nėra paprasta – šalyje neseniai įvyko rinkimai, sukurta nauja Energetikos ministerija. Todėl viceministras kol kas neprognozuoja, kada gali būti pasiektas susitarimas.

„Nenorėčiau spėlioti už kaimynus“, – sakė A.Spruogis.

Trys Baltijos šalys yra sutarusios, kad reikia atsijungti nuo rusiškojo elektros žiedo BRELL, kuriame yra Lietuva, Latvija, Estija, Baltarusija ir Rusija.

Tačiau Estijos ir Lietuvos nuomonės skiriasi dėl sinchronizavimo būdo. A.Spruogio teigimu, Estijos siūlomas kelias sinchronizuotis su Skandinavija yra suprantamas, nes derybos su Lenkija vyko lėtai.

„Tačiau, mūsų manymu, Lenkijos variantas yra patikimesnis“, – teigė viceministras.

„Litgrid“ strategijoje taip pat numatytos esminės kryptys, siekiant paruošti Lietuvos elektros perdavimo tinklą lanksčiai reaguoti į kintančią elektros gamybos struktūrą ir vartotojų poreikius.

Numatoma, kad jau iki šių metų vidurio Lietuvos elektros sistemoje vėjo elektrinės veiks iki 500 megavatų galia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.