Saudo Arabija, Kataras ir Rusija susitiks kovo viduryje

Saudo Arabija, Kataras ir

Venesuela ragina imtis priemonių, kurios palaikytų pasaulines naftos kainas, nes vienos iš skurdžiausių OPEC šalių ekonomika traukiasi dėl mažėjančių naftos kainų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Venesuela ragina imtis priemonių, kurios palaikytų pasaulines naftos kainas, nes vienos iš skurdžiausių OPEC šalių ekonomika traukiasi dėl mažėjančių naftos kainų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2016, 10:44 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 11:57 AM

„Mes jau susitarėme su Rusija, Saudo Arabija ir Kataru surengti susitikimą kovo viduryje. Susitikimo vieta dar nepasirinkta“, – sakė jis, duodamas interviu televizijai.

Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas ketvirtadienį patvirtino, kad kovo viduryje planuojamas Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) ir karteliui nepriklausančių šalių ministrų susitikimas, per kurį gali būti pasiekti tvirti susitarimai dėl naftos gavybos įšaldymo.

Vasario viduryje Rusija, Saudo Arabija ir Venesuela pasiekė principinį susitarimą dėl naftos gavybos įšaldymo ties sausio mėnesio lygiu, tačiau šis susitarimas kol kas teisiškai nepatvirtintas.

Venesuela ragina imtis priemonių, kurios palaikytų pasaulines naftos kainas, nes vienos iš skurdžiausių OPEC šalių ekonomika traukiasi dėl mažėjančių naftos kainų.

Analitikai perspėja, kad gavybos didinimo stabdymas neišvaduos rinkos nuo naftos pertekliaus. Be to, Iranas, kuriam sausį buvo atšauktos tarptautinės sankcijos, pranešė apie savo planus kiek įmanoma greičiau didinti gavybą ir eksportą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.