Po šuolio iki šių metų maksimumo naftos kainos stabilizuojasi

Naftos kainos ketvirtadienį dienos prekyboje stabilizavosi, išvakarėse pasiekusios aukščiausią lygį nuo šių metų pradžios, tačiau analitikai mano, kad tiekimo problemos, pakursčiusios investuotojų susidomėjimą, ir nusilpęs JAV doleris gali paskatinti tolesnį naftos kainų augimą, informuoja „Reuters“.

JAV gavybos sumažinimas tapo vienu iš veiksnių, palaikančių naftos kainų atsigavimą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV gavybos sumažinimas tapo vienu iš veiksnių, palaikančių naftos kainų atsigavimą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir Lrytas.lt inf.

2016-04-28 16:51, atnaujinta 2017-05-27 07:27

Ketvirtadienio dienos prekyboje „Brentnaftos kaina pakilo 0,04 dolerio iki 47,23 dolerio už barelį, kiek smuktelėjusi nuo neseniai pasiekto rekordinio lygio – 47,47 dolerio. Šviesiosios JAV naftos WTI ateities sandorių kaina taip pat pakilo 0,04 dolerio, iki 45,37 dolerio už barelį.

JAV naftos atsargos per savaitę, pasibaigusią balandžio 22 dieną, išaugo 2,00 mln. barelių iki 540,6 mln. barelių, praneša Energetikos informacijos administracija (EIA).

Nors naftos kainos tolsta nuo aukščiausio lygio, pasiekto per šiuos metus, analitikai teigia, kad rinkoje vyrauja optimistinės nuotaikos ir tikėtinas tolesnis naftos kainų augimas. Jie taip pat pridūrė, kad būtina atsižvelgti į tiesioginio tiekimo iš Venesuelos trikdymų grėsmę, nes šalis susidūrė su elektros energijos tiekimo problemomis.

Šalies gyventojai įpykę dėl slegiančios energijos krizės, dėl kurios viešojo sektoriaus darbuotojams įvesta dviejų dienų darbo savaitė ir kasdien keturioms valandoms išjungiamas elektros energijos tiekimas.

JAV gavybos sumažinimas tapo vienu iš veiksnių, palaikančių naftos kainų atsigavimą. Neseniai IEA duomenys parodė, kad JAV naftos gavyba praėjusią savaitę sumažėjo iki 8,94 mln. barelių per parą, iki beveik puse milijono barelių mažesnio lygio, lyginant su praėjusiais metais.

Analitikai teigia, kad naftos kainas gali palaikyti ir tebesilpstantis doleris, kuris nuo metų pradžios neteko beveik 6 proc. pagrindinių valiutų krepšelio atžvilgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.