Ambasadorius Švedijoje: „NordBalt“ netrukus veiks normaliai“

Netrukus baigsiantis darbą

Nuo šių metų bandomuoju režimu veikianti 700 megavatų (MW) galios „NordBalt“ jungtis dėl gedimų kelis kartus buvo atsijungusi.<br>M.Kulbio nuotr.
Nuo šių metų bandomuoju režimu veikianti 700 megavatų (MW) galios „NordBalt“ jungtis dėl gedimų kelis kartus buvo atsijungusi.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-23 09:44, atnaujinta 2017-05-24 14:54

„Esu tikras, kad jis netrukus veiks normaliai ir prisidės prie Lietuvos energetinės nepriklausomybės užtikrinimo. Turbūt net gerai, kad dabar, kai testuojamas pradinis darbas, atrandami ir šalinami nesklandumai. Tai tik užtikrins, kad tiltas ateityje sėkmingai veiks. Kompanija ABB, stačiusi šį tiltą, yra informavusi, kad kai tiltas yra įjungiamas ir pradedamas naudoti, reikia dar bent pusmečio įvairiems patikrinimo, testavimo darbams. Šiuo laikotarpiu gali pasitaikyti trukdžių. Ir jų, kaip matome, pasitaiko. Tai labai sudėtingas projektas. Juk net pati jungtis fiziškai labai ilga,“ – interviu „Verslo žinioms“ teigė E.Bajarūnas.

Nuo šių metų bandomuoju režimu veikianti 700 megavatų (MW) galios „NordBalt“ jungtis dėl gedimų kelis kartus buvo atsijungusi. Paskutinį kartą jungtis buvo atsijungusi praėjusią savaitę – ji neveikė apie pusę paros. Pirmadienį prasideda remonto darbai.

550 mln. eurų vertės 453 kilometrų ilgio „ NordBalt „ kabelį gamino ir tiesė Švedijos koncernas ABB. Jis taip pat statė jungties keitiklius Nybru ir Klaipėdoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.